← Πίσω στο blog

Οδηγίες για πριν και μετά την Ανοιχτή Ρινοπλαστική

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Αθανάσιος Αθανασίου – πλαστικός χειρουργός

Η ρινοπλαστική είναι από τις πλέον συχνές επεμβάσεις και καταφεύγουν σε αυτή άντρες και γυναίκες. Θεωρείται δε επιτυχημένη όταν διορθώνει τόσο το ανατομικό όσο και το λειτουργικό πρόβλημα του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτή. Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου, να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του (dorsal aesthetic lines), δείχνοντας όσο πιο φυσικό και όχι «πειραγμένο».

Οι νέες τεχνικές αναδημιουργίας του ρινικού σκελετού σε συνδυασμό με την ανοιχτή προσπέλαση χαρακτηρίζουν την λεγόμενη ανοιχτή ρινοπλαστική.  Έχοντας άριστη έκθεση με τον ρινικό σκελετό, έχουμε την δυνατότητα να διαγνώσει άμεσα τυχόν δυσμορφίες της ρινός και με κατάλληλες τεχνικές να τις διορθώσουμε. Ουσιαστικά, είναι το δέρμα της μύτης που ανασπάται προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να φαίνονται όλα τα στοιχεία (χόνδροι, ρινικά οστά κλπ) που ενδιαφέρουν τον Πλαστικό Χειρουργό.

Η φιλοσοφία της ανοιχτής ρινοπλαστικής έγκειται στο ότι επεμβαίνουμε μόνο σε ό,τι είναι απαραίτητο, όπου ενδείκνυται, αφαιρώντας ή προσθέτοντας. Συνεπώς, είναι δυνατόν πια με την μέθοδο της ανοιχτής ρινοπλαστικής να εκτελούνται με ακρίβεια οποιεσδήποτε αλλαγές αισθητικές & λειτουργικές.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

  1. Να μην υπάρχει κρυολόγημα ή άλλη σοβαρή εμπύρετος νόσος.
  2. Να μην χορηγηθείτε ασπιρίνη ή άλλο σκεύασμα που την περιέχει, πράσινο τσάι και πολυβιταμίνες διότι αυξάνουν την αιμορραγία, για 10 ημέρες πριν την επέμβαση.
  3. Την παραμονή του χειρουργείου κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.
  4. Το προηγούμενο βράδυ προτιμήστε ελαφρύ φαγητό και για 6 ώρες πριν την επέμβαση παραμείνετε νηστικοί και χωρίς νερό.
  5. Την ημέρα της ρινοπλαστικής, προτιμήστε άνετο ρουχισμό, χωρίς μακιγιάζ, κοσμήματα, βαμμένα νύχια.
  6. Με την άφιξή σας στην κλινική την ώρα που θα σας ορίσει ο γιατρός, θα προηγηθούν της επέμβασης εργαστηριακές εξετάσεις, αναισθησιολογικός και καρδιολογικός έλεγχος.
  7. Μετά την επέμβαση, ο Γιατρός θα σας καθορίσει την πρώτη επίσκεψη.

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

  1. Υπάρχει η πιθανότητα να μείνετε ένα βράδυ στην κλινική.
  2. Την επόμενη μέρα θα γίνει η πρώτη αλλαγή από τον Πλαστικό Χειρουργό.
  3. Η επόμενη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μετά από 8 ημέρες.
  4. Πιθανά οιδήματα και εκχυμώσεις κάτω από τα μάτια είναι φυσιολογικά και υποχωρούν σταδιακά.
  5. Για αναλγητικό μπορείτε να χρησιμοποιείται ponstan, depon, lonarid (όχι όμως ασπιρίνη) και την φαρμακευτική αγωγή που σας συνταγολόγησε ο Ιατρός.
  6. Η διατροφή σας να περιλαμβάνει μαλακές τροφές και να αποφεύγεται σούπες και καυτερά.
  7. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία σας μετά την επέμβαση ο Δρ Αθανασίου & η επιστημονική του ομάδα είναι στην διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο.