← Πίσω στο blog

Νέα τεχνική διόρθωσης της πρεσβυωπίας με laser

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Μιχαήλ Μητσώνης – Οφθαλμίατρος

Η υψηλή τεχνολογία και η εξέλιξη της οφθαλμολογίας προσφέρει σήμερα την δυνατότητα να διορθώσουμε την πρεσβυωπία. Μια καινούργια τεχνική η Intracor και ένα τελευταίας γενιάς fetosecond laser (Tecnolas Perfect Vision) διορθώνουν ανώδυνα, πολύ γρήγορα, μη επεμβατικά, αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια την πρεσβυωπία.

Τι είναι η πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία είναι μια διαθλαστική ανωμαλία η οποια εμφανίζεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Στην πρεσβυωπία χάνουμε σταδιακά την δυνατότητα να προσαρμόζουμε κοντά.

Ορισμένοι τύποι πρεσβυωπίας μπορούν να διορθωθούν με μια καινούρια τεχνική, την INTRACOR χρησιμοποιώντας ένα νέο femtosecond laser. H INTRACOR είναι ήπια, ασφαλής και αποτελεσματική laser τεχνική ενώ αρκούν 20 δευτερόλεπτα για να εφαρμοστεί. Είναι ελάχιστα επεμβατική αφού δεν υπάρχουν ανοιχτές τομές στο μάτι. Οι ασθενείς που υποβάλλονται στην επέμβαση επιστρέφουν μετά από λίγες ώρες στις δραστηριότητές τους. Η κοντινή όραση βελτιώνεται σε τέτοια βαθμό ώστε να μην χρειάζονται γυαλιά για κοντά στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Εξέταση πριν την επέμβαση

Ο οφθαλμίατρος εξετάζει πλήρως τα μάτια και ελέγχει κατά πόσο είστε κατάλληλοι υποψήφιοι για την τεχνική. Δεν είναι όλοι οι πρεσβύωπες κατάλληλοι για την διόρθωση. Βασική προυπόθεση είναι η ύπαρξη μικρής υπερμετρωπικής διόρθωσης για μακριά και πιο συγκεκριμένα αν έχετε από +0,25 έως +1,25 είστε κατάλληλοι τόσο για να διορθώσετε την μακρινή σας διόρθωση όσο και την κοντινή σας.

Η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία χρησιμοποιώντας μόνο αναισθητικές σταγόνες. Ο ασθενής ξαπλώνει άνετα κάτω από το laser. Αφού μαρκάρουμε το κέντρο της κόρης, τοποθετείται ένας αποστειρωμένος δακτύλιος αναρρόφησης στο μάτι. Αφού επικεντρωθεί τo μάτι με τον δακτύλιο και το laser, ξεκινά η εφαρμογή η οποία διαρκεί 20 δευτερόλεπτα.

Η όραση μετά την επέμβαση είναι λίγο θολή αλλά ξεκαθαρίζει σε περίπου 3 ώρες.

Η τεχνική εφαρμόζεται από το 2007 και είναι εγκεκριμένη στην Ευρωπαική Ενωση.