← Πίσω στο blog

Εθελοντές γιατροί για ανασφάλιστους πολίτες!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το www.nowdoctor.gr ανακοινώνουν την έναρξη δημιουργίας δικτύου εθελοντών γιατρών για τη στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι σε βάθος χρόνου, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο αποκλεισμένος και ανασφάλιστος ασθενής σε κάθε γειτονιά, να αποκτήσει πρόσβαση σε γιατρό.

Σκοπός μας είναι η συμμετοχή όλων των γιατρών μελών του ΙΣΑ σε κάθε γειτονιά και για κάθε ειδικότητα μέσα από την δημιουργία διαδικτυακού δικτύου εθελοντών γιατρών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών σε ιατρεία και νοσοκομεία, ιδιωτικά και δημόσια.

Στην προσπάθεια αυτή, ο ΙΣΑ καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στην πρωτοβάθμια, στη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια περίθαλψη, να απλώσουν το χέρι μέσα από αυτό το δίκτυο στους αναξιοπαθούντες πολίτες και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους και το δυναμικότους για τους ευπαθείς αυτούς συμπολίτες μας.

Είναι σημαντικό ότι ο κάθε γιατρός της Αθήνας, μπορεί μέσα από το δίκτυο αυτό, να παρέχει όποτε θέλει και μπορεί, κάποια υπηρεσία υγείας στον ευάλωτο συμπολίτη μας, στο νοσοκομείο, στο ιατρείο, παντού.

Οι γιατροί-μέλη του ΙΣΑ μπορούν να συμμετέχουν στην εθελοντική προσπάθεια, εγγραφόμενοι ΔΩΡΕΑΝ στην μοναδική διεύθυνση

www.nowdoctor.gr/mazi

Οι ανασφάλιστοι πολίτες μπορούν να αναζητούν τους εθελοντές γιατρούς και το ειδικό banner της δράσης από την κεντρική σελίδα του NowDoctor στο www.nowdoctor.gr

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η χρήση της πλατφόρμας γίνεται από τους εθελοντές γιατρούς, δηλώνοντας συγκεκριμένες μέρες και ώρες, τις οποίες διαθέτουν για ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις και ιατρικές εξετάσεις – εθελοντικά. Κατόπιν, ο ανασφάλιστος έχει τη δυνατότητα να αναζητεί τους εθελοντές γιατρούς του ΙΣΑ, ανά περιοχή και ανά ειδικότητα, μπαίνοντας στο www.nowdoctor.gr . Κατά την ιατρική εξέταση στον εθελοντή γιατρό, ο ανασφάλιστος πολίτης προσκομίζει το ληχθέν βιβλιάριο, την κάρτα ανεργίας, την ταυτότητα του, ένα εκκαθαριστικό της εφορίας που φαίνεται το εισόδημα του και το ΑΜΚΑ του.

Βάσει ΑΜΚΑ, ο γιατρός ελέγχει τα έγγραφα που του προσκομίζει ο ασθενής και επιβεβαιώνει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ e-syntagografisi.gr ότι ο ασθενής δεν έχει κοινωνική ασφάλιση.

Στο ιατρείο, νοσοκομείο, κλινική ή οπουδήποτε εργάζεται ο γιατρός, μπορεί να κάνει την ιατρική εξέταση: αφού ο γιατρός εξετάσει τον ανασφάλιστο ασθενή, τον καταγράφει στο Βιβλίο Ασθενών ως δωρεάν εξέταση και του δίνει μια μηδενική απόδειξη. Στη συνέχεια, αν ο ανασφάλιστος ασθενής χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή μπορεί να προσέλθει στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Κάθε μήνα, ο εθελοντής γιατρός έχει την υποχρέωση να δηλώνει στον ΙΣΑ τηλεφωνικά στο 210-3839770 εσωτ. 211 και 212 ή στο tkal@isathens.gr τους ασθενείς που εξέτασε εθελοντικά. Έτσι, σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε ένα Διαδικτυακό Εθελοντικό Δίκτυο Γιατρών μελών του ΙΣΑ με στόχο την περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι ο μεγαλύτερος Επιστημονικός Σύλλογος της χώρας με 27.000 εγγεγραμμένα μέλη-γιατρούς. Λειτουργεί από το 1924 και αποτελεί το θεσμικό, συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των γιατρών της Αθήνας.

Τηλ. επικοινωνίας 210 3839770 εσωτ. 211, 212, 213

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ NOWDOCTOR

Το www.nowdoctor.gr είναι το πρώτο Ελληνικό εργαλείο στο διαδίκτυο που επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ αναζήτηση ιατρικών ραντεβού, μέσω ίντερνετ. Στην ιστοσελίδα συμμετέχουν ήδη 3000 γιατροί με 55 ειδικότητες σε 150 πόλεις ανά όλη την Ελλάδα. Οι επισκέπτες της σελίδας έχουν ήδη προβεί σε 1,5 εκατομμύρια ΔΩΡΕΑΝ αναζητήσεις ιατρικών ραντεβού.

Τηλ. επικοινωνίας 210 8788090