← Πίσω στο blog

Ολοκληρωμένο χαμόγελο από το πρώτο ραντεβού!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει η Δέσποινα Κωστομοίρη- Χειρουργός Οδοντίατρος / Ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική/ Διευθύντρια της Athens Life Smile

Σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς το να χαμογελάμε δεν είναι εύκολο. Γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν με το χαμόγελό μας δεν εμφανίζεται μια ωραία οδοντοστοιχία.

Και όταν αναφερόμαστε σε προβλήματα στα δόντια εννοούμε δόντια με τερηδόνες με πολλά και άσχημα σφραγίσματα, στραβά δόντια, μικρά δόντια με σπασίματα ή αποτριβές, δόντια που λείπουν , σκουρόχρωμα δόντια από διαφορετικές αιτίες ,δόντια με ούλα που ματώνουν και είναι διογκωμένα, ούλα που υπερκαλύπτουν τα δόντια ,κακή σύγκλειση.

Το να χαμογελάμε είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Αυτό μπορώ να το υποστηρίξω με απόλυτη βεβαιότητα με την επιστημονική κατάρτιση της κοινωνικής λειτουργού με εξειδίκευση στα θέματα ψυχολογίας καθώς και με την επιστημονική και κλινική εμπειρία της οδοντιάτρου για 24 έτη συνεργαζόμενη με ομάδα ειδικευμένων οδοντιάτρων.

Άνθρωποι που επί χρόνια δεν χαμογελούν γιατί ντρέπονται και σήμερα επιπλέον δεν χαμογελούν λόγω των προβλημάτων της ζωής, είμαι σίγουρη ότι το να αποκαταστήσουν ένα ωραίο χαμόγελο και να θεραπεύσουν τα δόντια τους μπορούν να αλλάξουν και αλλάζουν την ψυχολογία τους .

Η αισθητική οδοντιατρική είναι το απαύγασμα της οδοντιατρικής επιστήμης της τελευταίας 20ετίας. Γιατί ταυτόχρονα θεραπεύει και αποκαθιστά επί το αισθητικότερον την οδοντοστοιχία .

1. Σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές όπως όψεις ρητίνης με άμεσο, γρήγορο ( 2 ώρες), ανώδυνο και μόνιμο αποτέλεσμα στα δόντια αποκαθιστούν επί το τέλειον και θεραπεύουν δόντια με πολλές τερηδόνες, σφραγίσματα πρόσθια, αραιά δόντια, στραβά δόντια ( όπου δεν εφαρμόζεται η πλέον ενδεικνυόμενη θεραπεία η ορθοδοντική),δόντια μικρά ή δόντια με αποτριβές,δόντια σκουρόχρωμα ( στο φυσικό τους χρώμα ή λευκότερα).

2. Εμφυτεύματα σε ελλείψεις δοντιών που μπορούν να αποκατασταθούν σε ένα ραντεβού (άμεση φόρτιση) εφόσον το ιατρικό ιστορικό και η οδοντιατρική μελέτη του περιστατικού το επιτρέπει.

Να ξεχάσουμε τον μύθο της αποτυχίας των εμφυτευμάτων μετά την τοποθέτηση , και των κλινικών συμπτωμάτων, όπως έντονου πόνου και πρηξιμάτων . Η προσεκτική αξιολόγηση του περιστατικού και η σοβαρή διαχείριση του ασθενούς με την έννοια και του ιατρικού ιστορικού αλλά και της τοποθέτησης, μειώνει στο ελάχιστο και εκμηδενίζει την περίπτωση της αποτυχίας, του πόνου και του πρηξίματος.

Τα αποτελέσματα δε των ανθρώπων που αποκαθιστούν την οδοντοστοιχία τους με εμφυτεύματα είναι εκπληκτικό. Ιδιαίτερα όταν η μελέτη αφορά όχι μόνον θεραπευτική αποκατάσταση των δοντιών αλλά ταυτόχρονα και την αισθητική αποκατάσταση. Έτσι ώστε ακόμα και ένα στόμα που δεν είχε καθόλου δόντια και αποκαθίσταται με εμφυτεύματα να αναδεικνύει μια φυσική οδοντοστοιχία χωρίς να υπάρχει υπόνοια ότι έχει γίνει οδοντιατρική αποκατάσταση.

Γι αυτό το αποτέλεσμα συνήθως υπάρχει μια ομάδα συνεργαζόμενων ειδικευμένων οδοντιάτρων που μπορεί να περιλαμβάνει τον γναθοχειρουργό, τον προσθετολόγο , και τον αισθητικό οδοντίατρο.

3. Μεταβατικές εργασίες από το 1ο ραντεβού

Οι μεταβατικές εργασίες είναι δόντια με σχήμα και εμφάνιση σαν τα κανονικά δόντια.

Η οδοντιατρική επιστήμη σήμερα και οι έλληνες οδοντίατροι που οι περισσότεροι έχουν κάνει μεταπτυχιακό και ειδικότητα είναι σε θέση από το 1ο ραντεβού να ολοκληρώσουν το χαμόγελο του ασθενή τους με τις μεταβατικές εργασίες. Έτσι ο ασθενής αισθάνεται την ασφάλεια για την αποκατάσταση του στόματός του μέχρι να ολοκληρωθεί. Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις των γεφυρών, στεφανών, αλλά και στις περιπτώσεις των εμφυτευμάτων. Ταυτόχρονα ότι χρειάζεται σε επίπεδο διόρθωσης της αισθητικής αναβάθμισης του στόματος βελτιώνεται με την σύμφωνη γνώμη του ασθενούς επί των μεταβατικών εργασιών.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της οδοντιατρικής θεραπείας σε συνδυασμό με την αισθητική αποκατάσταση από έλληνες οδοντιάτρους με γνώση και σεβασμό στον ασθενή και το λειτούργημά τους.