← Πίσω στο blog

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Πρόληψης για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει Εβδομάδα Ενημέρωσης, Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ, ίσως την πιο συχνή μορφή άνοιας. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου αυτής είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με ;τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας.

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και από τις 10:00 έως και τις 17:00, ειδικευμένοι επιστήμονες θα κάνουν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας στις περιοχές:

  • Αμπελόκηποι: Πανόρμου & Βαθέως 25
  • Παγκράτι: Μ. Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33
  • Μαρούσι: Ζήνωνος Ελεάτου 8
  • Ηλιούπολη: Αγ. Κωνσταντίνου 7

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 9011 40 41 51, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου και τις στρατηγικές πρόληψης της άνοιας.

Παράλληλα, η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, διοργανώνει ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας συνέδριο με θέμα: «Οι εκπαιδευτικές ανάγκες των έμμισθων και οικογενειακών φροντιστών: Παρουσίαση του προγράμματος SET CARE».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας 48 & Σίνα), από τις 10:00 έως τις 16:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ στο τέλος αυτού θα χορηγηθεί και βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.