← Πίσω στο blog

Οδηγίες για την επιλογή οδοντικού νήματος

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Βασίλειος Χατζηπορτοκάλης – Οδοντίατρος

Υπάρχουν αρκετοί τύποι οδοντικού νήματος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καθημερινή στοματική υγιεινή.Ο τύπος επιλογής οδοντικού νήματος εξαρτάται από τη διευθέτηση των δοντιών σας καθώς και της προσωπικές σας προτιμήσεις.Η χρήση του κατάλληλου νήματος καθημερινά είναι σημαντική για τη συνολική υγεία των δοντιών σας και των ούλων.Αν δεν είστε βέβαιοι ποιο τύπο νήματος να χρησιμοποιήσετε,μιλήστε με τον οδοντίατρο σας.

-Κηρωμένο νήμα

Ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους νήματος είναι το κηρωμένο,αν έχετε πολύ στένα μεσοδόντια διαστήματα ή εμφανίζετε συνωστισμό είναι κατάλληλο

-Μη κηρωμένο

Το μή κηρωμένο νήμα βοηθάει στην προσκόλληση των υπολειμμάτων των τροφών στο νήμα.Είναι μια καλή επιλογή αν δεν αφαιρείτε εύκολα η πλάκα από τα δόντια σας.

-Νήμα από τεφλόν

Αποτελεί έναν από τους νεότερους τύπους νήματος στην αγορά,σχεδιασμένο για όσους δεν αρέσκονται ιδιαίτερα στη χρήση νήματος.

-Οδοντική ταινία

Οι οδοντικές ταινίες είναι πιο φαρδίες και επίπεδες από το κλασικό νήμα.Αν έχετε γέφυρες ή αρκετά μεγάλα κενά μεταξύ των δοντίων σας,η οδοντική ταινία είναι μια καλή επιλογή