← Πίσω στο blog

Γάλα: σύμμαχος στο όμορφο χαμόγελο!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Βασίλειος Χατζηπορτοκάλης – Οδοντίατρος

Το γάλα είναι το μόνο που χρειάζεται για να καταπολεμήσει τις βλαβερές συνέπειες από την κατανάλωση ζαχαρούχων δημητριακών.

Το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο College of Dentistry διεξήγαγε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι το γάλα μειώνει τα επίπεδα οξέων της πλάκας και μειώνει τη βλάβη στην αδαμαντίνη (σμάλτο) όταν αυτό καταναλώνεται μετά από γεύμα δημητριακών.

Όταν οι υδατάνθρακες καταναλώνονται τέσσερις φορές κάθε μέρα σε ποσότητες μεγαλύτερες από 60 γρ. αυξάνεται ο κίνδυνος τερηδόνας.

Από την παραπάνω μελέτη προέκυψε ότι όσοι πίνουν γάλα αντί νερό η χυμό μήλου μετά την κατανάλωση δημητριακών το PH επανέρχεται σε 6,4 έως 6.7 αφού 30 λεπτά μετά την κατανάλωση δημητριακών είχε φτάσει σε 5,83.

Έτσι πιστεύεται ότι είναι ένα λειτουργικό τρόφιμο που καταπολεμά την τερηδόνα ,διότι οδηγεί σε επαναμετάλλωση της αδαμαντίνης.