← Πίσω στο blog

Αυξητική Βλεφαροπλαστική: Εξαφανίστε οριστικά τις ρυτίδες από την περιοχή των ματιών

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Female face before plastic surgery operationDr. ΖΗΣΗΣ Κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ – ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ «ANAΓΕΝΝΗΣΗ», ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΝΟΣ. «METROPOLITAN»

Εξαφανίστε οριστικά τις ρυτίδες από την περιοχή των ματιών με την επαναστατική τεχνική της Αυξητικής Βλεφαροπλαστικής, η οποία βασίζεται στην αυτομεταμόσχευση λίπους!

Η κορωνίδα της γοητείας κάθε όμορφου προσώπου κρύβεται στο βλέμμα, την εικόνα και το χρώματα που τα μάτια δίνουν σε αυτό. Κατ’ αυτήν την έννοια η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που αποκαθιστά την νεανική εικόνα των οφθαλμών γιατί απομακρύνει την χαλάρωση του δέρματος και διορθώνει τις γνωστές σε όλους μας σακούλες δίνοντας λάμψη και ζωντάνια σε ένα κουρασμένο βλέμμα.

Τι νέο φέρνει η αυξητική βλεφαροπλαστική; Ποια πλεονεκτήματα διαθέτει σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους;

Για πολλά χρόνια, η βλεφαροπλαστική ενοχοποιούσε το λίπος που προέκυπτε, κυρίως στο κάτω βλέφαρο, για την άσχημη εικόνα των οφθαλμών. Συνεπεία αυτού, οι τεχνικές που είχαν αναπτυχθεί απογύμνωναν την περιοφθάλμιο χώρα από λιποκύτταρα δίδοντας γένεση σε αυτό που ονομάστηκε hollow eye ή αλλιώς εικόνα του κενού οφθαλμού. Αυτό περιγράφει την εικόνα ενός οφθαλμικού βολβού περιτριγυρισμένου από έναν «κενό» θα λέγαμε κόγχο. Οι σύγχρονες απόψεις και τεχνικές της βλεφαροπλαστικής έχουν αντιληφθεί την αντιαισθητική εικόνα που προκύπτει από την απογύμνωση της περιοφθαλμίου χώρας από το λίπος της. Επιπρόσθετα, στοχεύουν στην αποκατάσταση των ελλειμάτων όγκου στην περιοχή με την αυτομεταμόσχευση λίπους.

Άρα, όχι μόνο δεν αφαιρούμε πλέον το λίπος της περιοχής, αλλά είτε το ανατάσσουμε ανατομικά στο βάθος του οφθαλμικού κόγχου, όπου είναι και η φυσιολογική ανατομική του θέση, είτε το συμπληρώνουμε με λίπος που λαμβάνουμε με κατάλληλες τεχνικές από άλλα σημεία του σώματος.

Έτσι πετυχαίνουμε ένα απόλυτα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, με σαφώς μεγαλύτερη χρονική διάρκεια!

Πότε έγινε γνωστή η νέα μέθοδος:

Η νέα τεχνική βλεφαροπλαστικής με αυτομεταμόσχευση λίπους ανακοινώθηκε στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής υπό την αιγίδα του ISAPS που πραγματοποιήθηκε 18-22 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

 Πως πραγματοποιείται η επέμβαση της αυξητικής βλεφαροπλαστικής:

Η αυξητική βλεφαροπλαστική συνδυάζει τις περίπλοκες τεχνικές της αφαίρεσης δέρματος με σύγχρονη αφαίρεση μυός, της αποκατάστασης του προπίπτοντος λίπους των κάτω βλεφάρων και της έξω κανθοπηξίας (συρραφή του έξω ορίου του οφθαλμού στο χείλος του κόγχου έτσι ώστε και να μην αλλάξει το σχήμα των ματιών και να συντηρηθεί η νεανική τους εικόνα), με τις λεπτές τεχνικές των μικρομεταμοσχεύσεων λίπους τόσο περιοφθαλμικά όσο και στην περιοχή ακριβώς κάτω από τα φρύδια.

Στα Κέντρα Πλαστικής χειρουργικής ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ η επέμβαση διεξάγεται υπό τοπική αναισθησία και μέθη στο ιατρείο, ενώ δεν απαιτείται νοσηλεία. Η αυξητική βλεφαροπλαστική είναι ασφαλής επέμβαση και δεν επηρεάζει την όραση αφού δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στον οφθαλμό! Η επάνοδος στην εργασία πραγματοποιείται μια εβδομάδα μετά την επέμβαση για προληπτικούς λόγους. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, εντελώς φυσικό και θεαματικό!

O πλαστικός χειρουργός Δρ Μπουκουβάλας επιμελείται της όλης διαδικασίας.

Ποιους αφορά η αυξητική βλεφαροπλαστική;

Η αυξητική βλεφαροπλαστική αφορά τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, που επιθυμούν να ανανεώσουν και να ζωντανέψουν το βλέμμα τους, εξαλείφοντας τις ρυτίδες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και γενικά τα σημάδια του γήρατος. Επίσης, βρίσκει εφαρμογή και σε μια ειδική κατηγορία περιπτώσεων στις οποίες το κουρασμένο βλέμμα εμφανίζεται ακόμα και σε πολύ νεανικές ηλικίες, ως αποτέλεσμα παθήσεων που επηρεάζουν την εμφάνιση των βλεφάρων (θυρεοειδοπάθεια).

Καθίσταται σαφές ότι η Πλαστική Χειρουργική δεν εφησυχάζει αλλά συνεχώς αναζητά την βελτίωση της ανθρώπινης εικόνας στοχεύοντας στο αρμονικό, το φυσικό και το ωραίο. Η βλεφαροπλαστική με αυτομεταμόσχευση λίπους αποτελεί άλλη μία έκφανση προς αυτήν την κατεύθυνση αποκαθιστώντας ιδανικά την περιοχή των βλεφάρων διορθώνοντας τα ελλείμματα όγκου που επιφέρει ο χρόνος και η πτώση των ιστών και αντιμετωπίζοντας συνολικά το πρόσωπο σαν κυρίαρχη αισθητική μονάδα.