← Πίσω στο blog

Αντιφλεγμονώδεις τροφές: Ποιες να προτιμάς για περισσότερη προστασία

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

thumbnail (1)Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων των James Hebert (ScD) και Philip Cavicchia (PhD), συγκέντρωσαν τα τρόφιμα και τα συστατικά που θεωρείται ότι επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τα επίπεδα της φλεγμονής με βάση την επανεξέταση μελετών κατόπιν ομότιμης αξιολόγησης σχετικά με τη διατροφή και τη φλεγμονή που δημοσιεύτηκαν στο διάστημα 1950 και 2007.

Από τότε, καινούριες έρευνες έφεραν τον κατάλογο αυτό στο προσκήνιο, έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες.

Σύμφωνα με τον δρα Russell Greenfield, βοηθό καθηγητή της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, παρ’ όλο που η κάθε μελέτη είναι ξεχωριστή όλες βασίζονται στη γενικότερη αντίληψη ότι η συνεχής ή εκτός ελέγχου φλεγμονή στο σώμα βλάπτει την υγεία και ότι η κατανάλωση τροφών με σκοπό την αποφυγή της συνεχούς φλεγμονής ενισχύει την καλύτερη υγεία και μπορεί να εμποδίσει τις ασθένειες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η φλεγμονή παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ’ ό,τι νομίζαμε όσον αφορά ορισμένες ασθένειες», αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr