← Πίσω στο blog

Αναγέννηση προσώπου: Καταπολεμήστε τα 8 πρώτα σημάδια γήρανσης

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου MD PhD – Πλαστικός Χειρουργός / Διευθύνων Σύμβουλος του ABH Medical Group

Λαμπερό δέρμα, φρέσκο, χωρίς ρυτίδες και με «ξεκούραστη» όψη πρόσωπο, είναι αυτό που ο καθένας μας θα ήθελε να έχει. Δεν είναι η ηλικία αυτή που καθορίζει τη σωστή ώρα για μια, επεμβατική ή μη, θεραπεία στο πρόσωπο, αλλά η όψη που έχουμε και το πως νιώθουμε όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης του προσώπου.

TA 8 ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:

1. Παρατηρούνται οι πρώτες ρυτίδες στο μέτωπο

Θεραπεία: botox ή brow lift

2. Σχηματίζεται περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα

Θεραπεία: botox ή άνω βλεφαροπλαστική

3. Εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και «σακούλες» κάτω από τα μάτια

Θεραπεία: fraxel ή υαλουρονικό ή βλεφαροπλαστική

4. Μεγαλώνει η απόσταση της παρειάς από το κάτω βλέφαρο

Θεραπεία: υαλουρονικό ή midface lift ή brow lift

5. Βαθαίνουν οι ρινοπαρειακές αύλακες

Θεραπεία: υαλουρονικό ή αυτόλογο λίπος ή face lift

6. Μειώνεται ο όγκος στα χείλη

Θεραπεία: υαλουρονικό

7. Το δέρμα στις παρειές & στο λαιμό χαλαρώνει

Θεραπεία: neck lift & αφαίρεση λιπώδους σφαίρας

8. Επηρεάζεται το οβάλ (γωνίες) του προσώπου

Θεραπεία: botox (nefertiti look) ή neck lift & γενειοπλαστική

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ:

Υαλουρονικό Οξύ

Για να διορθώσουμε τις ρυτίδες στις ρινοπαρειακές πτυχές, αλλά και στα χείλη, αλλά και για να τονίσουμε το περίγραμμα και τον όγκο τους, προτιμάμε ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε νέο ανώδυνο υαλουρονικό οξύ μη ζωϊκής προέλευσης με παρουσία αναισθητικού λιδοκαϊνης, ενώ ένας νέος τύπος υαλουρονικού, το voluma, εφαρμόζεται για την ενίσχυση των ζυγωματικών και τη δημιουργία θεληματικού πηγουνιού!

Botox

Αποτελεί την πιο διαδεδομένη μέθοδο για άμεση χαλάρωση των συσπάσεων των μυών του μετώπου που δημιουργούν ρυτίδες. Σημασία μεγάλη πρέπει να δοθεί στο να μην αλλοιωθεί στο ελάχιστο η έκφραση του προσώπου και να μην φαίνεται «παγωμένο».

Μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου αξιοποιεί το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς – συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων και λευκοκυττάρων – με αποτέλεσμα σφριγηλότητα, απάλυνση ρυτίδων, λάμψη και νεανική όψη.

Fraxel laser

Κορυφαία λύση στην κλασματική αναδόμηση της επιδερμίδας: με το fraxel αποβάλλονται τα παλαιά επιδερμικά κύτταρα με τις αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικών βλαβών και ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναδόμησης. Αντιμετωπίζει ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, χαλάρωση, μέλασμα, μαύροι κύκλοι, σακούλες, φακίδες και κηλίδες.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Mid face lift

Με το mid face lift επιτυγχάνουμε ανόρθωση του μέσου προσώπου, μειώνοντας την απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα, ανορθώνοντας τις ρινοπαρειακές πτυχές και ανυψώνοντας ελαφρώς τη γωνία του στόματος. Η ίδια τεχνική ονομάζεται και star lift, επειδή το εφαρμόζουν πολλοί αστέρες του Hollywood.

Face lift

Εδώ μεγάλη σημασία έχει, μετά από λεπτομερή ανάλυση του προσώπου, να προταθεί λύση απόλυτα εναρμονισμένη με τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανορθωμένο, αναζωογονημένο και όχι “τραβηγμένο” πρόσωπο.

Brow Lift

Αποτελεί την επέμβαση ανόρθωσης των φρυδιών και του μετώπου. Επιτυγχάνεται με τη βοήθεια διαφόρων τεχνικών που στερεώνουν τους ιστούς στη σωστή τους θέση δίνοντας ένα πιο ξεκούραστο και με πολύ λιγότερες ρυτίδες μέτωπο, με τομές σχεδόν αόρατες γιατί γίνονται μέσα στην κροταφική περιοχή.

Neck lift

Ένα σημείο που πλήττεται πολύ από το χρόνο και δείχνει μεγάλα σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης είναι ο λαιμός. Οι τεχνικές στο neck lift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση στο λαιμό.

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι η πρώτη επέμβαση ενάντια στη γήρανση που ζητείται πολλές φορές πριν από ένα face lift ή σε συνδυασμό με face lift ή brow lift. Αυτό γιατί η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται ορατά τα σημάδια του χρόνου.

Ρινοπλαστική

Είναι από τις πιο συχνές πλέον επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική εφόσον η μύτη παίζει βασικό ρόλο στη γενικότερη αισθητική ενός προσώπου και άρα στην ψυχολογία ενός ατόμου. Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και όχι «πειραγμένο», να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου, τα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του και φυσικά να εξασφαλίζει παράλληλα και την τέλεια λειτουργικότητα.

Γενειοπλαστική

Είναι η επέμβαση που κάνει ο πλαστικός χειρουργός στην περιοχή του σαγονιού για να βελτιώσει το σχήμα του προσώπου, δίνοντας μία πιο συμμετρική εικόνα (προσθετική ή λείανση της οστικής μάζας).

Αφαίρεση λιπώδους σφαίρας

Πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνική κατά την οποία δημιουργούνται «γωνίες» στο πρόσωπο, που, είτε λόγω σωματότυπου, είτε λόγω αύξησης βάρους, έχει αποκτήσει διπλοσάγονο και συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή γύρω από τα μάγουλα.