← Πίσω στο blog

Καλοκαίρι και Ερωτική Σχέση: Καλός ή Κακός Συνδυασμός;

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει η Αθανασιάδου Μαρία – Ψυχολόγος

Στην εποχή του Καλοκαιριού έχουν αποδοθεί καινούριοι Έρωτες … αλλά και Χωρισμοί … Και είμαστε εδώ να αναρωτηθούμε, λοιπόν: «Τελικά τι ισχύει από τα δύο; Οι Καλοκαιρινές Διακοπές είναι αφορμή, για να ερωτευτούμε … ή για να δούμε, ότι τελικά δεν ταιριάζουμε με το έτερον ήμισυ;»

Η απάντηση είναι απλή: «Όλα είναι σχετικά και όχι απόλυτα». Δεν μας εμποδίζει κανένας να βάλουμε τον έρωτα στη ζωή μας σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Αλίμονο, αν περιμέναμε μόνο τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, για να τον ζήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση ενός χωρισμού. Εάν περιμέναμε στις Καλοκαιρινές μας Διακοπές να συνειδητοποιήσουμε, το αν ταιριάζουμε και είμαστε χαρούμενοι στην σχέση μας με τον/τη σύντροφο μας … «ζήτω που καήκαμε» … αυτό σημαίνει, ότι τους υπόλοιπους 9 μήνες θα ζούμε σε ένα συναισθηματικό νεφέλωμα και θα πείθουμε τους εαυτούς μας, ότι έχουμε βρει τον/την τέλειο/α σύντροφο…!!

Για αυτό τον λόγο, έχουμε να πούμε ότι:

Οι Καλοκαιρινές Διακοπές είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες, που μας δίνονται, για να γνωρίσουμε κόσμο σε μία φάση της ζωής μας, που είμαστε σε χαλαρότητα και ξεκούραση.

Αυτό μόνο καλό είναι, όταν καταφέρνουμε να αφήσουμε πίσω τις σκοτούρες, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις και να βάλουμε τον εαυτό μας σε ένα πολύ χαλαρό και ξέγνοιαστo mode. Σε ένα τέτοιο επίπεδο η κάθε γνωριμία, που δύναται να γίνει, έχει αρκετές πιθανότητες για ένα καλό ξεκίνημα. Όχι, όμως, ότι δεν κρύβει κινδύνους. Καλό είναι να είμαστε, ακόμα και σε αυτή την φάση, αρκετά επιλεκτικοί/ές και να ζούμε το πάθος ακούγοντας ταυτόχρονα και την εσωτερική μας φωνή και τα πραγματικά μας «θέλω». Οι διακοπές, η θάλασσα, η απομάκρυνση από την καθημερινότητα της δουλειάς … από μόνα τους μας βάζουν σε μία καθημερινότητα με χαλαρά όρια … σε αυτό το σημείο οφείλουμε να δείξουμε μεγάλη προσοχή !!

Το Καλοκαίρι και οι Διακοπές μπορούν να μας φέρουν με τον/την σύντροφο πιο κοντά.

Εάν, όμως, δεν έχουμε επεξεργαστεί την σχέση μας και τα συναισθήματα μας από πριν… το Καλοκαίρι από μόνο του δεν κάνει θαύματα …!!

Τα προβλήματα σε μία σχέση γιγαντώνονται κατά την διάρκεια των Καλοκαιρινών Διακοπών, γιατί πολλές φορές οι προσδοκίες μας από αυτές είναι τεράστιες και εκτός πραγματικότητας.

Όταν, για παράδειγμα, κατά την διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου βλέπουμε, ότι έχουμε με τον/την σύντροφο ένα αγεφύρωτο χάσμα … τι ακριβώς θα γίνει στις Διακοπές, που αυτό το χάσμα ξαφνικά θα εξαφανιστεί; Ας μην ξεχνάμε, ότι υπάρχει κάτι στις Καλοκαιρινές Διακοπές, που μπορεί να εντείνει και όχι να εξομαλύνει τα σχεσιακά προβλήματα … και αυτό είναι η πιο στενή τριβή και επαφή, που υπάρχει, λόγω του ότι κανένας δεν εργάζεται και οι σύντροφοι είναι 24 ώρες το 24ωρο μαζί. Και να θέλουμε να το κρύψουμε … δεν γίνεται … για αυτό και όλα βγαίνουν σύντομα στην επιφάνεια …!!

Οι Διακοπές και χωρίς τον/την σύντροφο ή τα παιδιά ανανεώνουν την Σχέση, γιατί δίνεται βαρύτητα και στις ατομικές ανάγκες του καθενός.

Εάν έχετε την δυνατότητα να συνδυάσετε λίγες μέρες διακοπές με φίλους και λίγες με τον/την σύντροφο και αντίστοιχα λίγες μέρες με τα παιδιά και λίγες μέρες μόνοι σας …θα είναι το ιδανικότερο για την ψυχική σας ξεκούραση και ανανέωση. Να μην ξεχνάμε, ότι πέρα από ζευγάρι, είμαστε και ξεχωριστές οντότητες … και πέρα από γονείς, είμαστε και ανδρόγυνο … Όλες οι ανάγκες είναι καλό να ικανοποιούνται και να πληρούνται …!!

Δείτε περισσότερα www.psyxologiki-ypostirixi.blogspot.gr