← Πίσω στο blog

Θεραπεία PRP: αναζωογόνηση του δέρματος

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Δεληγιάννης Πάνος – Υπεύθυνος Δερματολόγος AthensDerma Clinic

Στον 21ο αιώνα που διανύουμε η αισθητική ιατρική αναζητά νέους τρόπους να θεραπεύσει ή να αναστείλει τον αντίκτυπο που έχει το γήρας στον άνθρωπο. Προσπαθεί για θεραπείες νέες που μειώνουν τον πόνο κατά τη διεξαγωγή της θεραπείας και για καλύτερα αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες. Το πιο σημαντικό από τα παραπάνω είναι η μείωση ή και απάλειψη των παρενεργειών.

Μια τέτοια θεραπεία είναι οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες, το λεγόμενο PRP (Platelet Rich Plasma). Η θεραπεία αυτή βασίζεται στο αίμα, από το οποίο παίρνουμε μικρή ποσότητα με ένα μικρό τσίμπημα στο χέρι και την επεξεργαζόμαστε με μηχανικό τρόπο, χωρίς να παρεμβάλλονται χημικοί παράγοντες και φάρμακα στη διαδικασία. Τα φάρμακα και τα χημικά είναι οι κατ ‘ εξοχήν αιτίες παρενεργειών στον οργανισμό. Με το PRP καταφέρνουμε να παρακάμψουμε τα φάρμακα και τα χημικά και να πάρουμε από το αίμα μας φυσικά ενεργά συστατικά του, όπως τα αιμοπετάλια του πλάσματος. Τα αιμοπετάλια είναι το κλειδί του σώματος μας για την φυσική αναζωογόνηση και καταπολέμηση του γήρατος.

Πιο συγκεκριμένα τα αιμοπετάλια απελευθερώνουνε στην περιοχή που θα εγχυθούν, αυξητικούς παράγοντες που παράγονται φυσιολογικά από το σώμα μας. Αυτοί αναγεννούν και αναζωογονούν τους ιστούς του σώματος μας στην περιοχή της έγχυσης, δίνοντας ένα υπέροχο φυσικό αποτέλεσμα. Το PRP της Regenlab είναι η καλύτερη λύση για την επεξεργασία του αίματος σε άσηπτες συνθήκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό από τα συστατικά του αίματος μας.

Η θεραπεία με το PRP έχει τεράστια ευελιξία καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα που προκαλεί το γήρας. Με το PRP μπορεί κανείς να βελτιώσει λεπτές και βαθιές ρυτίδες, να αναγεννήσει και να αναζωογονήσει την υφή του δέρματος και την όψη του και να δώσει ένα όμορφο φυσικό αποτέλεσμα. Το PRP ακόμα μπορεί να αναπληρώσει τις περιοχές που χάνουν με το χρόνο τη σφριγηλότητα τους και να τις «γεμίσει». Ουσιαστικά μπαίνει τοπικά στην περιοχή που θέλουμε το PRP και σιγά σιγά διαλύεται, αφήνοντας πίσω του καινούργιο υγιή ιστό με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα να έχουν πού μεγάλη διάρκεια χρόνου.

Πολύ σημαντική είναι και η δυνατότητα που παρέχει για αναστολή της τριχόπτωσης. Το PRP δύναται να αναστείλει την τριχόπτωση και να βοηθήσει στην αναγέννηση του τριχικού θύλακα με αποτέλεσμα να υπάρχει μια φαινομενική πύκνωση, αλλά να καταφέρει κανείς να διατηρήσει τα υπάρχοντα μαλλιά. Η τριχόπτωση είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο το οποίο δύσκολα σταθεροποιείται. Για αυτό το λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και με τον πλέον φυσικό τρόπο.