← Πίσω στο blog

Lifting ή BOX γλουτών: νέα τεχνική ανόρθωσης με βλαστοκύτταρα

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Αθανάσιος Κοντογιάννης – Πλαστικός Χειρουργός

Εάν έχουμε μικρή χαλάρωση γλουτών στην κάτω επιφάνεια εκεί όπου υπάρχουν οι γλουτιαίες πτυχές ενώ η γενική εικόνα είναι καλή, τότε με την βοήθεια της τοπικής αναισθησίας και της μέθης, σε οργανωμένο χειρουργείο παρουσία αναισθησιολόγου γίνεται μέσω μιας τομής που τοποθετείται μέσα στην γλουτιαία πτυχή, αφαίρεση του χαλαρού δέρματος και ποσότητας λίπους που δημιουργούν το πρόβλημα.

Εδώ η ανάρρωση είναι πολύ γρήγορη, απλώς ακολουθούνται στοιχειώδεις οδηγίες που θα δοθούν από τον θεράποντα ιατρό.

Εάν έχουμε γυναίκες με μέτρια ή μεγάλη χαλάρωση και πτώση των γλουτών , είτε λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών ) είτε λόγω μεγάλης απώλειας βάρους οι γλουτοί τότε ανασηκώνονται για στηθούν πιο καλά.

Αν μάλιστα είναι και ιδιαίτερα μεγάλος ο όγκος τους η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιπογλυπτική για μείωση του όγκου. Εδώ αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει. Στις περιπτώσεις με αρκετή χαλάρωση και σε συνδυασμό με τη μόδα που απαιτεί πιο αποκαλυπτικά εσώρουχα και μαγιό, οι τομές ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα για να καλύπτονται από τα εσώρουχα. Έτσι φτάσαμε σήμερα η καινούργια τεχνική να τοποθετεί τις τομές ψηλά, στο όριο της μεσογλουτιαίας πτυχής, δηλαδή στην γραμμή string. Η τεχνική ονομάζεται butterfly (πεταλούδα). Συγκεκριμένα ο Πλαστικός Χειρουργός αφαιρεί μια άτρακτο δέρματος από την πτυχή των γλουτών και ανασηκώνει το δέρμα από τους μυς στο επίπεδο του υποδορίου λίπους ενώ τραβώντας το προς τα πάνω δημιουργείται μια νεανική αλλά και αθλητική όψη.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με γενική νάρκωση και διαρκεί 2-2,5 ώρες.

Δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Τις πρώτες 15 ημέρες υπάρχει δυσκολία στην καθιστική θέση, μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας φορώντας ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Άσκηση μπορείτε να ξεκινήσετε μετά από 40 ημέρες περίπου.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και διαρκούν για 8 -10 χρόνια, αλλά και μετά από αυτό το διάστημα οι γλουτοί είναι σε πολύ υψηλότερη θέση από αυτή που ήταν πριν την επέμβαση. Τις 2 πρώτες εβδομάδες υπάρχει οίδημα και ίσως λίγες μελανιές στη περιοχή. Η ουλή κρύβεται ακόμα και με ένα μικροσκοπικό εσώρουχο. Ο επιπλοκές είναι σπάνιες σε ποσοστό λιγότερο του 0,5% και είναι συνήθως το αιμάτωμα και η φλεγμονή τα οποία όμως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

BOX: Η τελευταία λέξη της επιστήμης

Με ειδική επεξεργασία του λίπους που έχει αφαιρεθεί από άλλο σημείο του σώματος η οποία γίνεται στο χώρο του χειρουργείου και διαρκεί περίπου 1 ώρα παράγονται ενεργά βλαστοκύτταρα τα οποία παίρνουμε από τον λιπώδη ιστό.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται επιπλέον όγκος στον κάθε γλουτό που θα διαρκέσει για πάντα.

Είναι μέθοδος που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη τον τελευταίο χρόνο σε λίγα περιστατικά τα οποία παρακολουθούνται ως προς την εικόνα τους.

Πριν από την οποιαδήποτε επέμβαση στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού πρέπει να γίνει συζήτηση και εξέταση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή για το πρόβλημά σας καθώς κάθε γλουτός και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

  • Προεγχειρητικός εργαστηριακός έλεγχος (γενική αίματος,βιοχημικές εξετάσεις,καρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος)
  • Διακοπή καπνίσματος και διακοπή λήψης βιταμινούχων σκευασμάτων, ορμονών και ασπιρίνης.

Τα κόστη αυτών των επεμβάσεων είναι πολύ προσιτά, οπωσδήποτε πολύ χαμηλότερα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος και από την κλινική στην οποία θα γίνει η επέμβαση.

Τελευταίες εξελίξεις :

BOX: Είναι τεχνική αύξησης του όγκου των γλουτών που στηρίζεται στα Βλαστοκύτταρα.