← Πίσω στο blog

Βραζιλιάνικα οπίσθια: το απόλυτο trend της εποχής!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Γεώργιος Ανδρεανίδης – Πλαστικός Χειρουργός

Τα στητά καμπυλωτά οπίσθια είναι η νέα μεγάλη τάση στις αισθητικές επεμβάσεις. Μεγάλο και όμορφο στήθος ναι, αλλά πάντα μαζί με αξιοθαύμαστα «βραζιλιάνικα» οπίσθια.

Η αυξητική γλουτών γίνεται με δύο τρόπους:

Για περισσότερο μόνιμο αποτέλεσμα χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης, τελείως διαφορετικά από αυτά του στήθους. Έχουν ικανότητα προσαρμογής στις κινήσεις του σώματος και θεωρούνται ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Η αυξητική γλουτών γίνεται και με λίπος που μπορούμε να πάρουμε από άλλα σημεία του σώματος για να δημιουργηθεί το τέλειο σχήμα των γλουτών.

Αυξητική γλουτών με ενθέματα σιλικόνης

Όπως και στην αυξητική στήθους έτσι και στην αυξητική γλουτών χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης. Πριν κατασκευαστούν ειδικά ενθέματα για τους γλουτούς, οι πλαστικοί χειρουργοί χρησιμοποιούσαν στην επέμβαση αυτή τα ενθέματα των μαστών. Σήμερα, υπάρχουν ενθέματα ειδικά για τους γλουτούς. Οι ιδιαιτερότητες που αυτά έχουν αφορούν στο σχήμα τους, αλλά και στην διαφορετικότητα του υλικού. Η σιλικόνη είναι πολύ πιο συνεκτική (cohesive) από αυτή των μαστών, έως και συμπαγής κάποιες φορές.

Η επιλογή του τύπου του ενθέματος, καθώς και του μεγέθους του γίνεται μετά από συνεννόηση του ιατρού με το ενδιαφερόμενο άτομο κι έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες στην κατασκευή των γλουτών, καθώς και τις επιθυμίες του ατόμου.

Αυξητική γλουτών με χρήση λίπους

Το λίπος του ιδίου του ατόμου είναι ένα υλικό το οποίο όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην πλαστική χειρουργική. Το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να προσθέσουμε όγκο σε κάποια περιοχή που το έχει ανάγκη. Το λίπος έχει χρησιμοποιηθεί στην αύξηση όγκου των μαστών, στην αύξηση των γλουτών, στη βελτίωση των γραμμών του προσώπου και διάφορα άλλα. Το λίπος είναι υλικό απόλυτα ασφαλές διότι λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο. Μπορεί κανείς να το βρει στον οργανισμό σε σχετικά μεγάλες ποσότητες.

Πως γίνεται η Αύξηση Γλουτών με Λίπος;

Στο πρώτο στάδιο ο γιατρός παίρνει λίπος από το άτομο με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Οι περιοχές που προτιμώνται για την λήψη λίπους είναι η κοιλιά και το έσω μέρος των μηρών. Αυτό συμβαίνει διότι οι περιοχές αυτές έχουν μεγαλύτερη ποσότητα βλαστοκυττάρων.

Εάν όμως αυτό το λίπος δεν φτάνει μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να πάρει και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Για τη λήψη του λίπους χρησιμοποιούνται ειδικές κάνουλες, οι οποίες είναι περισσότερο μη τραυματικές για το λίπος, σε σχέση με αυτές της κλασικής λιποαναρρόφησης.

Αφού ο πλαστικός χειρουργός πάρει την ποσότητα του λίπους, που είναι απαραίτητη, μπαίνει στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας, που είναι η επεξεργασία του λίπους. Η επεξεργασία μπορεί να γίνει είτε με ειδική φυγοκέντριση ή με διάφορες άλλες μεθόδους διήθησης.

Μετά το πέρας της ειδικής επεξεργασίας του λίπους, ακολουθεί το τρίτο στάδιο. Στη φάση αυτή ο πλαστικός χειρουργός εγχύει το λίπος στην περιοχή των γλουτών. Η ποσότητα του λίπους που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την επιθυμία του ατόμου, όσον αφορά το βαθμό αύξησης, αλλά και από τη δυνατότητα διάτασης, που έχει το δέρμα της περιοχής.

Πλεονεκτήματα αυξητικής γλουτών με χρήση λίπους

• Το λίπος μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του γλουτού, γεγονός, που με τα ενθέματα κάποιες φορές δεν είναι εφικτό.

• Δεν υπάρχουν εμφανείς τομές, αλλά κάποια ελάχιστα σημάδια, τα οποία μετά από λίγο καιρό είναι ανεπαίσθητα.

• Δεν υπάρχει ιδιαίτερος πόνος μετά την επέμβαση.

• Ο χρόνος αποθεραπείας είναι αρκετά μικρός

• Μπορεί να γίνουν δυο επεμβάσεις πλαστικής ταυτόχρονα, αφού παράλληλα με την αυξητική των γλουτών με λίπος μπορεί να αφαιρεθεί και ανεπιθύμητο λίπος από άλλες περιοχές του σώματος.

• Η πιθανότητα επιπλοκών είναι εξαιρετικά μικρή και ασήμαντη, αφού το λίπος είναι υλικό του ίδιου του οργανισμού και δεν υπάρχει πιθανότητα απόρριψης, αφού ο οργανισμός το αναγνωρίζει ως δικό του.

Μειονεκτήματα της μεθόδου

• Το άτομο θα πρέπει να έχει αρκετό λίπος προκειμένου να αναρροφήσει ο γιατρός.

• Η δυνατότητα τοποθέτησης λίπους δεν είναι απεριόριστη στην περιοχή και εάν κάποιο άτομο θέλει μεγάλο βαθμό αύξησης ενδεχομένως να πρέπει να ξανακάνει την διαδικασία και δεύτερη φορά.

• Ένα μέρος του λίπους, το οποίο θα τοποθετηθεί, θα απορροφηθεί, ενώ το υπόλοιπο βέβαια θα διαρκέσει για πάντα.