← Πίσω στο blog

Κρυολιπόλυση: Αφαίρεση τοπικού λίπους χωρίς χειρουργείο!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου MD PhD – Πλαστικός Χειρουργός / Διευθύνων Σύμβουλος του ABH Medical Group

Τέλος στην αφαίρεση του τοπικού λίπους με την μορφή της λιποαναρρόφησης, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, βάζει η επαναστατική θεραπεία κρυολιπόλυση!

Η κρυολιπόλυση, αρχικά προκαλεί υπερθέρμανση των λιποκυττάρων και στη συνέχεια τα παγώνει με αποτέλεσμα την οριστική νέκρωση και στη συνέχεια τη φυσική απόπτωσή τους από τον οργανισμό.

Περιοχές όπου το τοπικό λίπος δύσκολα αντιμετωπίζεται με σωματική άσκηση, η μέθοδος του “παγώματος” του λίπους μπορεί να δώσει άριστα αποτελέσματα στην εξάλειψή του. Η ενέργεια της μεθόδου διεισδύει βαθιά νεκρώνοντας τα λιποκύτταρα σε περιοχές με εντονότερο πρόβλημα, ενώ δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε μικρότερα προβλήματα τοπικού λίπους κάνοντας ένα είδος φυσικής γλυπτικής και σύσφιγξης του σώματος.

Οι περιοχές που μπορεί να εφαρμοστεί είναι αυτές που κυρίως συγκεντρώνεται το δυστροφικό λίπος: κοιλιά, μηροί, γλουτοί, γόνατα και χέρια. Ο ασθενής στην αρχή έχει την αίσθηση της έντονης ψύξης αλλά και της έλξης, άλλα αυτό υποχωρεί μετά από δύο – τρία λεπτά.

ΤA ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗΣ:

  • Είναι ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ – χωρίς νυστέρι και αναισθησία
  • Είναι ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά τη συνεδρία στις καθημερινές του δραστηριότητες
  • Έχει ορατή & άμεση μείωση της κυτταρίτιδας
  • Δεν προκαλεί καμία βλάβη στους πέριξ ιστούς, όπως τους μυϊκούς, τα νεύρα και τα οστά
  • Δεν εκχύνονται στον οργανισμό τοξίνες, που προέρχονται από τη διαδικασία καταστροφής των λιποκυττάρων, όπως συμβαίνει με άλλες τεχνικές
  •  Η θεραπεία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου και απαιτούνται από 1 έως 3 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος
  • Το αποτέλεσμα είναι οριστικό

Σε περίπτωση που εκτός από το τοπικό λίπος, υπάρχει και πρόβλημα χαλάρωσης και κυτταρίτιδας, η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με:

Coaxmed CRF: συσκευή υψηλής ιατρικής τεχνολογίας που εκπέμπει στον ίδιο χρόνο ισχυρή ραδιοσυχνότητα (RF) και υπέρηχους χαμηλής συχνότητας (CAVITATION) επιτυγχάνοντας καταστροφή των λιποκυττάρων, δίνοντας θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.

Μεσοθεραπεία Σώματος: έγχυση ήπιων φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων στις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Οι ουσίες αυτές, που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφιγκτικές και αποιδηματικές ιδιότητες, διασπούν το λίπος, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό.