← Πίσω στο blog

Νυφικό makeover: Ανανέωση πριν τον γάμο!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Γεώργιος Ζαμπάκος – Πλαστικός Χειρουργός

Η ημέρα του γάμου είναι ξεχωριστή και αποτελεί μία πανέμορφη ανάμνηση για μια ολόκληρη ζωή, ειδικά για τη νύφη, που εκ των πραγμάτων, αποτελεί το επίκεντρο της βραδιάς. Απόλυτα λογικό είναι, εκείνη τη βραδιά να θέλει είναι πραγματικά πανέμορφη και λαμπερή, τόσο για να αισθάνεται η ίδια γεμάτη αυτοπεποίθηση, όσο και γιατί όλων τα μάτια –και ειδικά του αγαπημένου της- θα είναι στραμμένα πάνω της. Απόλυτα λογικό να θέλει εκείνη τη βραδιά να δείξει τον καλύτερό της εαυτό!

Όλο και περισσότερες μέλλουσες νύφες απευθύνονται πλέον στον πλαστικό χειρουργό για να διορθώσουν κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο αισθητικό πρόβλημα που τους απασχολεί ή απλά για μια μικρή παρέμβαση που θα τους δώσει φρεσκάδα και λάμψη για τη «μεγάλη» τους μέρα.

Όπως ισχύει για τα περισσότερα πράγματα στην οργάνωση ενός γάμου, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, η επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να προγραμματιστεί αρκετούς μήνες πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία του γάμου (ακόμα και 6-8 μήνες νωρίτερα), ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος να συζητηθούν και να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες θεραπείες, παρεμβάσεις ή επεμβάσεις, έτσι ώστε η νύφη να μπορεί να παρουσιάσει τον καλύτερό της εαυτό.

Οι θεραπείες που μπορεί να προτείνει ένας πλαστικός χειρουργός σήμερα σε μία μέλλουσα νύφη είναι:

• Μεσοθεραπεία. Η μεσοθεραπεία συνίσταται στην έγχυση ενός μείγματος υαλουρονικού οξέως, βιταμινών, αμινοξέων και φαρμακευτικών ουσιών στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, σε βάθος ελάχιστων χιλιοστών, με μία εξαιρετικά ψιλή βελόνα (2-3 φορές λεπτότερη από τη βελόνα της ινσουλίνης), που αφήνει – στην κυριολεξία – μία σταγόνα σε κάθε τσίμπημα. Με την τεχνική αυτή καταφέρνουμε να δώσουμε στο δέρμα τις θρεπτικές και άλλες ουσίες που χρειάζεται, στην ποσότητα που τις χρειάζεται, ακριβώς εκεί που τις χρειάζεται. με αποτέλεσμα βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη, τόνωση και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος, με μείωση των λεπτών ρυτίδων και γραμμών, μείωση των δυσχωμιών και επαναφορά της σφριγηλότητας, της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος.

• Αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – Platelet Rich Plasma (PRP). Είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία αντιγήρανσης που εκμεταλλεύεται τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του οργανισμού της ίδιας της ασθενούς για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Η θεραπεία είναι εξαιρετικά απλή. Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από την ασθενή, σαν μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντριση, ώστε να απομονωθεί το πλάσμα με σχεδόν το σύνολο των αιμοπεταλίων του αίματος. Το πλάσμα με τα αιμοπετάλια ενίεται στη συνέχεια μέσα στο δέρμα με τη βοήθεια μια εξαιρετικά λεπτής βελόνας (όπως γίνεται και με την κλασσική μεσοθεραπεία), όπου τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν τους αυξητικούς τους παράγοντες, ενεργοποιώντας τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματος χωρίς να υπάρχει τραυματισμός! Έτσι το πρόσωπο δείχνει φρέσκο, λαμπερό και αναζωογονημένο με τον πιο φυσικό τρόπο.

• Botox®/Dysport®. Χρησιμοποιείται κυρίως στο άνω τμήμα του προσώπου, δηλαδή στο μέτωπο (οριζόντιες ρυτίδες), στο μεσόφρυο (κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια) και γύρω από τα μάτια («πόδι της χήνας»). Όταν ενεθεί μέσα σε κάποιον από τους μυς του προσώπου προκαλεί παροδική χαλάρωση αυτού με αποτέλεσμα το δέρμα που βρίσκεται πάνω του να γίνεται πιο λείο και να εξαφανίζονται οι ρυτίδες, ενώ οι υπόλοιποι μυς λειτουργούν κανονικά, επιτρέποντας τη φυσιολογική εκφραστικότητα του προσώπου. Έτσι το πρόσωπο φαίνεται φρέσκο και ξεκούραστο, χωρίς να στερείται σε εκφραστικότητα.

• Ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ. Έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το καταλληλότερο εμφύτευμα για την αποκατάσταση των ρυτίδων γύρω από το στόμα, (π.χ. ρυτίδες καπνιστών), τις ρινοπαρειακές αύλακες, τις γωνίες του στόματος, για τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών αλλά και σε συνδυασμό με το Botox® για τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και γύρω από τα μάτια.

• Fractional LASER. Το Fractional laser διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα να προκαλεί σύσφιξη και γενικά ανανέωση του δέρματος με τρόπο φυσικό και ελάχιστα τραυματικό, ενώ παράλληλα έχει βρεθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση ουλών ακμής. Παράλληλα, προκαλεί και μια μικρη απολέπιση της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα πιο «καθαρό» και φρέσκο. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε 3-6 μήνες μετά τη θεραπεία. Ειδικά για τις ουλές της ακμής απαιτούνται αρκετές θεραπείες, οπότε θα πρέπει αυτές να προγραμματιστούν εγκαίρως για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πέρα από τις παραπάνω αναφερόμενες μη επεμβατικές θεραπείες, πολλές νύφες με αφορμή την «προθεσμία» του γάμου τους βρίσκουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν κάποιο αισθητικό πρόβλημα που τις απασχολεί. Οι συνηθέστερες επεμβάσεις για τις οποίες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό είναι η ωτοπλαστική, η ρινοπλαστική, η πλαστική στήθους και η λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση είναι η αφαίρεση του τοπικού λίπους (ψωμάκια, κοιλίτσα) που «αντιστέκεται» στη δίαιτα και τη γυμναστική. Η πλέον μοντέρνα τεχνική λιποαναρρόφησης είναι το VASER® Lipo, γνωστό και ως Liposelection που χρησιμοποιεί την ενέργεια των υπερήχων για να ρευστοποιήσει επιλεκτικά τις εναποθέσεις του λίπους, ενώ διατηρεί ανέπαφους τους υπόλοιπους ιστούς. Αποτελεί ένα πιο ήπιο και αποτελεσματικό μέσο αφαίρεσης του λίπους σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση, σχεδιασμένο για να σμιλέψει το σώμα.