← Πίσω στο blog

Επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροΐδων

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

thumbnailΓράφει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος – Πρόεδρος  της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και  Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου.

Επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροΐδων δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας με το νέο ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων γίνεται πλέον  πολύ γρήγορα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια.

Η νέα γενιά TRILOGY, συνδυάζει όλα τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της μεθόδου με τους υπερήχους με την ευελιξία της ασύρματης τεχνολογίας.

 Για τους ασθενείς, η μέθοδος προσφέρει μια ασφαλή και πιο ριζική θεραπεία σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους, με άμεση αποτελεσματικότητα και ανακούφιση από όλα τα συμπτώματα της αιμορροιδοπάθειας ακόμα και του πιο προχωρημένου σταδίου!

Για τους χειρουργούς το TRILOGY δίνει τα πλεονεκτήματα των υπερήχων ( DOPPLER), χωρίς  καλώδια συνδεδεμένα σε αυτό.

Με μια Bluetooth σύνδεση μεταξύ της κεντρικής μονάδας και της συσκευής παρέχεται η μέγιστη ακρίβεια ανίχνευσης των παθολογικών αιμορροϊδικών αγγείων με παράλληλη άνεση και ελευθερία χειρισμού της συσκευής χωρίς κανένα περιορισμό στις κινήσεις του χειρουργού.

Περιλαμβάνει την κορυφαία τεχνολογία σε μια μικρή, εύκολη στο χειρισμό συσκευή η οποία παρέχει το ύψιστο επίπεδο χειρουργικής άνεσης. Προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία : η ασύρματη σύνδεση επιτρέπει την κυκλική κίνηση και το χειρισμό της συσκευής σε όλες τις θέσεις που επιθυμεί ο χειρουργός πριν τη τοποθέτηση των ραφών ( των απολινώσεων των αγγείων) σε όλους τους άξονες.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ  ΜΕΘΟΔΟΥ  ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Η μέθοδος θεραπεύει τα τρία κύρια συμπτώματα της νόσου των αιμορροΐδων. Αιμορραγία, κνησμός, πόνος.

Επίσης αποκαθιστά την πρόπτωση των αιμορροΐδων έξω από τον πρωκτό και ελαχιστοποιεί τον πόνο. Ακόμη δεν προκαλεί εκτομή η ακρωτηριασμό των ιστών, αλλά ούτε και πληγή.

Οι ασθενείς έχουν γρήγορη  ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα η αφαίρεση να γίνει και με τοπική αναισθησία όπου είναι εφικτό.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μετά την εμφάνιση των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων πάνω από 200000 ασθενείς έχουν αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα των αιμορροΐδων παγκοσμίως.

Η επέμβαση, τροποποιείται ώστε να καλύπτει μεμονωμένα τον κάθε ασθενή επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα, πλήρη ασφάλεια καθώς καταγράφεται στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό των ευχαριστημένων ασθενών.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό χειρουργικών μεθόδων θεραπείας της νόσου, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ο παράγοντας ασφάλεια αφού δεν έχει καταγραφεί ποτέ ούτε μία σοβαρή επιπλοκή μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της αιμορροιδοπάθειας με τη χρήση υπερήχων.

TRILOGY–ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μία συσκευή με όλα τα πλεονεκτήματα:

  • Νέα τεχνολογία Bluetooth (υπέρυθρες ακτίνες)
  • Βελτιωμένη πηγή ψυχρού, ενδοσκοπικού φωτισμού για μέγιστη ορατότητα
  • Ακριβές και αξιόπιστο σύστημα ανίχνευσης με υπερήχους των παθολογικών αιμορροϊδικών αρτηριών
  • Μεγαλύτερο χειρουργικό πεδίο εργασίας
  • Πλήρης και απεριόριστη εργονομία και δυνατότητα χειρισμών από το χειρουργό σε όλους του άξονες με ευλυγισία.

Μετά τη Γερμανία και τις ΗΠΑ,  το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα   ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY έχει εγκατασταθεί στη Χειρουργική Κλινική στο Ιατρικό του Περιστερίου, του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών,  που έχει τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών με υπερήχους, πάνω από 2000, με εξαιρετικά αποτελέσματα.