← Πίσω στο blog

Tο βίντεο της NOBACCO για το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

first_video_melitzanistas_2

Η Nobacco  ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης για να αντιμετωπίσει την καλλιέργεια του πανικού σε ότι αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είναι η πρώτη ενημερωτική καμπάνια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που πραγματοποιείται στη χώρα μας με στόχο να προτρέψει τους καπνιστές να μάθουν την αλήθεια για το άτμισμα.

Στο επίκεντρο της εκστρατείας βρίσκεται η θέση της βιομηχανίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου ότι το άτμισμα μπορεί να μειώσει τη βλάβη που προκαλεί το παραδοσιακό τσιγάρο και με αυτό τον τρόπο να σώσει ζωές.

Το πρωτότυπο βιντεάκι έχει βάλει κυριολεκτικά φωτιά στο διαδίκτυο και ιδίως στους καπνιστές ανά τη χώρα. Τίτλος του «Πανικός – Η μελιτζάνα έχει νικοτίνη!» και διακωμωδεί την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, παρομοιάζοντας το με την μελιτζάνα, λαχανικό που περιέχει και αυτό στοιχεία νικοτίνης.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες μόλις ημέρες όταν μία ομάδα χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου θέλησε να αναδείξει το άτμισμα ως ασφαλέστερο υποκατάστατο του τσιγάρου, μέρος μίας ολοκληρωμένης και πιο υγιεινής διαχείρισης της εξάρτησης από την νικοτίνη.

Η ομάδα απέκτησε το όνομα melitzanistas και άνοιξε διάλογο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπό την ομπρέλα της γνωστής εταιρείας NOBACCO, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες εγκαινίασε νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.