← Πίσω στο blog

10 τρόποι να γυμναστείτε όταν δεν έχετε χρόνο

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

notimeΝομίζετε πως δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε στη γυμναστική; Έρευνες δείχνουν πως ακόμα και 10 λεπτά εκγύμνασης την ημέρα κάνουν τη διαφορά. Δείτε παρακάτω 10 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γυμνάζεστε έστω για λίγα λεπτά την ημέρα και να δείτε διαφορά!

1. Μην οδηγείτε μέχρι τη δουλειά σας. Παρκάρετε σε ένα σημείο που θέλετε να πάτε μετά τη δουλειά είτε είναι μια καφετέρια ή το ταχυδρομείο αντί να παρκάρετε έξω από το γραφείο σας. Περπατήστε μέχρι το γραφείο και όταν τελειώσετε επιστρέψτε περπατώντας. Εναλλακτικά, αφήστε το αυτοκίνητο μερικά τετράγωνα μακριά από το γραφείο, για να έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε λίγα λεπτά.

2. Σταθείτε όρθιοι. Θα νιώσετε λιγότερη κούραση και το μυαλό σας θα λειτουργεί καλύτερα αν κάνετε διαλείμματα από την καθιστική σας δουλειά, μένοντας όρθιοι για 5 λεπτά ανά 1 ή 1,5 ώρα. Συνεχίστε τη δουλειά σας όσο είστε ορθιοι. Έτσι καίτε 25% περισσότερες θερμίδες. Αν μάλιστα περπατάτε στο διάστημα αυτό, παράδειγμα από ένα γραφείο στο άλλο, θα κάψετε σχεδόν 4 φορές περισσότερες θερμίδες από όταν κάθεστε.

3. Υγιεινά σνακ. Καλύτερα να παραλείψετε τα γλυκά και να βγείτε για ένα περπάτημα όταν νιώσετε την ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό.

4. «Πηδήξτε» ένα σκαλοπάτι. Προτιμάτε τη σκάλα από το ασανσέρ και ανεβάστε λίγο τη δυσκολία, ανεβαίνοντας 2-2 τα σκαλοπάτια.

5. Κάντε «μικροαγγαρείες». Προσφερθείτε να σηκώνετε και να μετακινείτε ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιο στο γραφείο είτε είναι ένας εκτυπωτής, είτε νερό, είτε προμήθειες του γραφείου. Οι συνάδελφοί σας θα το εκτιμήσουν και εσείς θα κάνετε τη γυμναστική σας.

6. Να κουβαλάτε τα ψώνια σας. Ξεχάστε τα καρότσια, τις τσάντες από το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή να τις κουβαλάτε με τα χέρια. Βοηθήστε και τους ηλικιωμένους που μπορεί να συναντήσετε με τα ψώνια τους. Αν χρησιμοποιήσετε καροτσάκι μέχρι το αυτοκίνητο επιστρέψτε το, το ίδιο και όσα βρείτε παρατημένα.

7. Ψωνίστε μέχρι τελικής πτώσεων. Παρκάρετε στον τελικό προορισμό σας κι όχι στο πρώτο μαγαζί που θέλετε να πάτε, έτσι ώστε να μην μπείτε στον πειρασμό να οδηγήσετε από το ένα μαγαζί στο άλλο.

8. Βγάλτε βόλτα τον σκύλο. Αν δεν έχετε δικό σας σκύλο, προσφερθείτε να βγάλετε βόλτα τον σκύλο του γείτονα σας. Ο γείτονας θα σας χρωστά χάρη και θα κάψετε θερμίδες.

9. Κουνήστε τα πόδια σας. Μην κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση το βράδυ, μπορείτε να πάτε για χορό. Αναλόγως το χορό και την ένταση μπορείτε να κάψετε από 230 έως 390 θερμίδες.

10. Προγραμματίστε ένα ραντεβού στη φύση. Προγραμματίστε έναν περίπατο ή ένα πικνικ σε ένα κοντινό πάρκο ή ρομαντικό μέρος σε μια παραλία ή ένα δασάκι.