← Πίσω στο blog

4 τρόποι που τα μούρα εξολοθρεύουν το πάχος στην κοιλιά!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

berries (1)Φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλλα, σμέουρα… Όλα τα είδη μούρων βοηθούν στον μεταβολισμό. Πέρα από την ωραία γεύση έχουν πολλά να προσφέρουν στην προσπάθεια σας για απώλεια βάρους. Δείτε με ποιους τρόπους το αγαπημένο σας είδος μούρου μπορεί να ενισχύσει τους στόχους σας !

Βελτιώνουν τον μεταβολισμό: Μύρτιλλα (blueberries) και σμέουρα περιέχουν το φλαβονοειδές ανθοκυάνη, η οποία βοηθά το σώμα να παράγει την αδιπονεκτίνη, μια ορμόνη που έχει συνδεθεί με τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης, περιορίζει τις λιγούρες και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Καταπολεμούν το πάχος στην κοιλιά: Το αγαπημένο σας smoothie με μύρτιλλα ή τα muffins με μύρτιλλα προσφέρουν πολλά περισσότερα από το να ικανοποιήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες. Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν δείχνει πως μια δίαιτα πλούσια σε μύρτιλλα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που το σώμα αποθηκεύει και επεξεργάζεται τη ζάχαρη σε ενέργεια και ως αποτέλεσμα ελαττώνει το κοιλιακό πάχος.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες: Είτε είναι φρέσκα είτε κατεψυγμένα τα μούρα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που βελτιώνουν την πέψη και βοηθούν στο πρήξιμο της κοιλιάς. Επιλέξτε φράουλες και σμέουρα που έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα υπόλοιπα μούρα.

Έχουν λίγες θερμίδες: Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε ένα γρήγορο γλυκό σνακ, αποφύγετε τα μπισκότα ή τα γλυκά, προτιμήστε μούρα και θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα. Τα μούρα έχουν εκπληκτικά χαμηλές θερμίδες. Μια κούπα με μύρτιλλα έχει 84 θερμίδες, ενώ μια κούπα με βατόμουρα 62 θερμίδες και με σμέουρα 64 θερμίδες.