← Πίσω στο blog

Διατροφή στις Πανελλαδικές: Τα Ναι και τα Όχι

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

La-importancia-de-la-buena-alimentacion-en-tu-etapa-de-estudianteΤο κύριο βάρος της απόδοσης στις εξετάσεις αναμφισβήτητα φέρει η προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη η διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πέρα από αυτό όμως η διατροφή τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων είναι καθοριστική για την επίδοση των μαθητών.

Από την επιστημονική ομάδα του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα

Ωφέλιμα συστατικά και τρόφιμα

Ορισμένα διατροφικά στοιχεία συμβάλλουν στη βελτίωση της αυτοσυγκέντρωσης, της μνήμης και της πνευματικής απόδοσης. Πρόκειται κυρίως για τις βιταμίνες Β12, και Ε, και τον ψευδάργυρο. Τροφές που παρέχουν τα ανωτέρω θρεπτικά συστατικά είναι γενικά τα ζωικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Επιπρόσθετα κάποια συστατικά είναι πολύ χρήσιμα για τη ξεκούραση και την τόνωση του οργανισμού όπως το μαγνήσιο, οι βιταμίνες Β1, Β6 και C και τα αμινοξέα τρυπτοφάνη και τυροσίνη. Που θα τα βρούμε; στα σύκα, σε ξηρούς καρπούς, σε πράσινα λαχανικά, στο κρέας, στο σιτάρι, στο ψάρι , στο κοτόπουλο, στα φρούτα στις πατάτες και οι ντομάτες.

Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr