← Πίσω στο blog

Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού με πακέτο εξετάσεων χαμηλού κόστους

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου MD PhD – Πλαστικός Χειρουργός / Διευθύνων Σύμβουλος του ABH Medical Group

Για το ABH MEDICAL GROUP, η πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση και σημείο αναφοράς όχι μόνο για το μήνα Οκτώβριο. Αυτό γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν την οικονομική δυνατότητα πάντοτε να εξετάζονται και να προλαμβάνουν τυχόν ασθένειες.

Σε αυτά τα πλαίσια, το ABH MEDICAL GROUP παρέχει σε όλες τις γυναίκες πακέτο εξετάσεων προληπτικού ελέγχου στην τιμή των 50€ για τους επόμενους τρείς μήνες. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει κλινική διάγνωση από εξειδικευμένο χειρουργό μαστολόγο και υπερηχογράφημα μαστών.

Σύμφωνα με έρευνες υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο εμφανίζεται Καρκίνος του Μαστού σε 4.500 Ελληνίδες περίπου. Θεωρείται το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών αφού 1 στις 8 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο του μαστού. Παρά τη συχνότητά του εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να είναι ιάσιμος. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση, τη μαστογραφία, το υπερηχογράφημα των μαστών και την κλινική εξέταση από εξειδικευμένο χειρούργο μαστολόγο.

Στόχος του Κέντρου του Μαστού του ABH MEDICAL GROUP είναι η έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του μαστού. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει στη διατήρηση του μαστού και στην ίαση στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Με την παραπάνω ενέργεια, το ABH MEDICAL GROUP συμμετέχει σταθερά στην προώθηση των μηνυμάτων της πρόληψης και ευαισθητοποίησης στον Καρκίνο του Μαστού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκίνος μαστού αν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 97%.