← Πίσω στο blog

Έχετε αγχος για την επίσκεψη στον οδοντίατρο;

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Βασίλης Χατζηπορτοκάλης – χειρουργός οδοντίατρος ( http://www.nowdoctor.gr/vasilis-xatziportokalis )

Για πολλούς ασθενείς, το οδοντιατρικό άγχος είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Κρατά πολλούς ανθρώπους από το να ζητήσουν τη σημαντική φροντίδα για τις ανάγκες του χαμόγελου τους . Αλλά τα καλά νέα είναι ότι το οδοντιατρικό άγχος μπορεί να ξεπεραστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο οδοντίατρος σας μπορεί να προσφέρει χαλαρωτικές επιλογές για να βοηθήσει και να διευκολύνει τους φόβους σας. Αλλά αν όχι, εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε το άγχος.

Μην φοβάστε να μιλήσετε στο γιατρό σας. Όσο περισσότερο ξέρει για το άγχος σας, τόσο πιο πολύ θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε άνετα στο χώρο του ιατρείου.
Αποφύγετε τα ροφήματα με καφεΐνη, μπορεί να δημιουργηθεί νευρικότητα.
Αποφύγετε υψηλής πίεσης καταστάσεις κυκλοφορίας ώστε να φθάνετε νωρίς στο ραντεβού σας.
Αναπνεύστε βαθιά κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Με βαθιά αναπνοή, μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να μείνετε ήρεμοι και χαλαροί, ενώ ο οδοντίατρό σας ασχολείται με το  χαμόγελό σας.
Μάθετε ό, τι μπορείτε για τη θεραπεία σας. Όσο περισσότερα γνωρίζετε τόσο λιγότερο φόβο θα πρέπει να αισθάνεστε.
– Για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να την καταπολέμηση το οδοντιατρικό άγχος, καλέστε τον οδοντίατρο σας με τις ερωτήσεις σας. Το οδοντιατρικό άγχος δεν πρέπει να σας απαγορεύει να χαμογελάτε αφού αντιμετωπίζεται.