← Πίσω στο blog

Το NowDoctor στο Διαβητικό Χωριό του Πειραιά !

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr


Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με την υποστήριξη του NowDoctor (www.nowdoctor.gr) ως χορηγού επικοινωνίας, πρόκειται να  δημιουργήσει ένα όμορφο σκηνικό  μέσα στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το διαβήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου στην Πλατεία Κοραή, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η γιορτή  στο επίκεντρό της θα έχει τις θεματικές «γειτονιές» που θα στεγάζονται στις τέντες που θα στηθούν στην Πλατεία Κοραή στις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και happenings, ενώ σε αίθουσες του ξενοδοχείου «ΘΕΟΞΕΝΙΑ», θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και ελεύθερη συζήτηση από ιατρούς και άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.

TΟ NOWDOCTOR – To NowDoctor είναι το νέο Ελληνικό εργαλείο στο διαδίκτυο, που επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ αναζήτηση ιατρικού ραντεβού με ένα κλικ από την οθόνη του υπολογιστή. Με το NowDoctor η διαδικασία αναζήτησης ιατρικού ραντεβού δεν κοστίζει τίποτα και ολοκληρώνεται σε λίγα μόλις λεπτά!

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – Στη «γειτονιά» του ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετρήσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης από νοσηλευτές, παρουσία εξειδικευμένων ιατρών. Στη γειτονιά της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ θα γίνουν κατά τη διάρκεια του διημέρου screening tests στα πόδια και στα μάτια ατόμων με διαβήτη. Στη γειτονιά της ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ οι επισκέπτες θα μάθουν να μαγειρεύουν ακολουθώντας υγιεινές συνταγές, στη γειτονιά της ΑΘΛΗΣΗΣ θα μπορέσουν να δουν επίδειξη Maculele Capoeira, να παρακολουθήσουν με ποιο τρόπο ο χορός μπορεί να γίνει θεραπευτικό μέσο, να μυηθούν στην παραδοσιακή χορευτική έκφραση και να χορέψουν Ταγκό, χορούς latin και Ballroom. Τέλος στη γειτονιά του ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους μικρούς επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας ένα face painting,  κάνοντας μία βόλτα στον κόσμο του χορού με τραγούδια και παραμύθια και παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια με χειροτεχνία και θεατρικές προσεγγίσεις από την «Πολύμορφη» Kids.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο Π.Ο.Σ.ΣΑ.Σ.ΔΙΑ (210-5201474)

* Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν μέλη της ομάδας του NowDoctor και να γραφτούν ζωντανά (σε πραγματικό χρόνο) στο Ελληνικό εργαλείο που επιτρέπει την ΔΩΡΕΑΝ αναζήτηση ιατρικών ραντεβού στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Ελληνικό εργαλείο ΔΩΡΕΑΝ εξεύρεσης ιατρικών ραντεβού στην Ελλάδα, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο NowDoctor (210-8788090) ή να επισκέπτεστε το www.nowdoctor.gr