← Πίσω στο blog

Πως να εξαφανίσετε τα περιττά κιλά με λιπογλυπτική!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

 

Γράφει ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας – Πλαστικός χειρουργός

Έχουμε περιττό τοπικό λίπος; Αυτό μπορεί όχι απλά να αφαιρεθεί αλλά να τοποθετηθεί σε άλλα σημεία που χρειάζεται, επιτυγχάνοντας την απόλυτη αρμονία στο σώμα!

Άνδρες και γυναίκες μπορούν να συγκεντρώσουν τοπικό πάχος σε μία περιοχή και να είναι δύσκολο να απαλλαγούν από αυτό με γυμναστική και με δίαιτα.

Η λιπογλυπτική είναι η επέμβαση μόδα πλέον για τις Η.Π.Α. που πραγματοποιούν Πλαστικοί Χειρουργοί για την αφαίρεση ανεπιθύμητου τοπικού λίπους ,σχεδόν από κάθε μέρος του σώματος όπως πρόσωπο, λαιμό (διπλοσάγωνο), μαστό, κοιλιά, γλουτούς, έσω και έξω μηρούς, ψωμάκια, γόνατα, αστραγάλους και γυναικομαστία. Με τη λιποαναρρόφηση αφαιρείται το λίπος που περισσεύει σε κάποια περιοχή του σώματος. Το λίπος αυτό συλλέγεται και στη συνέχεια μπορεί να επανατοποθετηθεί σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος (lipofilling= λιποπρόσθεση) που το χρειάζονται, ώστε ν’ αποκτήσει το σώμα τέλεια αρμονία. Για παράδειγμα, μπορεί ο γιατρός να πάρει κάποια ποσότητα λίπους από την κοιλιά και να την τοποθετήσει στις γάμπες, όταν αυτές δεν είναι καλλίγραμμες, ή σε κάποια άλλη περιοχή όπως στο πρόσωπο, στα χείλη, ή για τον τονισμό των ζυγωματικών.

Η Παλλόμενη Μικροδικτυωτή Λιποπλαστική μπορεί να εφαρμοσθεί καταρχάς σε ολόκληρο το σώμα, εκεί όπου υπάρχει περίσσεια λίπους, όπως σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά και μπράτσα. Ιδιαίτερη εφαρμογή γίνεται και στην περιοχή του λαιμού (προγούλι), όπου μπορεί να εφαρμοσθεί είτε από μόνη της είτε ως απαραίτητο στοιχείο του lifting στην περιοχή του προσώπου-λαιμού. Τέλος, αποτελεί σημαντική συμπληρωματική τεχνική στις περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις όπως η κοιλιοπλαστική, η πλαστική των βραχιόνων, η γυναικομαστία, αλλά χρησιμοποιείται ακόμα και στην υπερσύγχρονη μορφή της μειωτικής του μαστού.

Η επέμβαση γίνεται υπο τοπική αναισθησία και μέθη δηλαδή ο/η ασθενής δεν λαμβάνει γενική αναισθησία, αναπνέει από μόνος του αλλα παράλληλα δεν πονάει και σύντομα μετά την επέμβαση είναι σε θέση να επιστρέψει σπίτι του. Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση στην περιοχή που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε λίπος, μεγάλης ποσότητας ειδικού διαλύματος τοπικής αναισθησίας και στη συνέχεια γίνεται η αφαίρεση του λίπους με τη χρήση της παλλόμενης μικροδικτυωτής λιποπλαστικής. Εν συνεχεία το λίπος αυτό μετά την κατάλληλη επεξεργασία του επαναεισάγεται στο σώμα διορθώνοντας ιδανικά ζώνες ατέλειας ή ενισχύοντας αισθητικά άλλες σωματικές περιοχές όπως στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα είναι η ανάπλαση-γλυπτική των περιοχών του σώματος με τοπικό πάχος και η ανάδειξη μίας πιο επιθυμητής σιλουέτας και σώματος γενικότερα.

Η Λιπογλυπτική δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος. Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του λίπους από περιοχές που αντιστέκονται στην δίαιτα ή την γυμναστική. Το ίδιο αυτό λίπος μετά από ειδική επεξεργασία επανατοποθετείται στο σώμα έτσι ώστε να διορθωθούν σημεία ατροφίας ή εισολκής και να βελτιωθεί έτσι αρμονικά το σώμα. Πριν την επέμβαση λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και ο ασθενής εξετάζεται προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης του σώματός του. Ο πλαστικός χειρουργός περιγράφει την όλη διαδικασία της επέμβασης και ποιά αποτελέσματα θα πρέπει να αναμένονται. Συχνά λαμβάνονται φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση.

Οι ασθενείς σύντομα μετά την όλη διαδικασία της Λιπογλυπτικής βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και λειτουργικότητα. Δεν έχουν τα συμπτώματα της ναυτίας και της καταβολής που ακολουθούν τη γενική αναισθησία. Στις επόμενες ώρες μετά την επέμβαση οι ασθενείς ενθαρρύνονται να περπατήσουν έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανάρρωσης και επούλωσης. Ακόμη οι ασθενείς πάντα επιστρέφουν στο γραφείο τους μέσα 1-2 ημέρες το πολύ.

Η λιπογλυπτική είναι ιδανική για:

Γυναίκες με χαμηλούς, χαλαρούς γλουτούς και δίνει ένα μόνιμο αποτέλεσμα όπως επίσης και σε νεαρές γυναίκες που έχουν γλουτούς σε σχήμα τετράγωνο αντί για καμπύλο ή γλουτούς με ψωμάκια.

Εφαρμόζεται σε κάθε σημείο του σώματος με τοπικό πάχος, στους μηρούς και τους γλουτούς αλλά και τη κοιλιά, τα μπράτσα, τα γόνατα, τις γάμπες και το πηγούνι.

Η λιπογλυπτική είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται ειδικά για την αναρρόφηση και την ανακατανομή του τοπικού λίπους που δε μπορεί να εξαφανιστεί ούτε με τη φυσική άσκηση ούτε με τη δίαιτα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους ασθενείς. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει ο ασθενής να ελέγχεται ιατρικά και να ακολουθεί θεραπεία πριν προβεί στη πλαστική χειρουργική επέμβαση.

Αν δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους και ακολουθηθεί μια υγιεινή διατροφή και ελαφριά άσκηση τα αποτελέσματα διαρκούν για πάντα. Αν για παράδειγμα πάρετε βάρος 5 με 10 κιλά, τότε κάποια κιλά θα πάνε και στα λιποκύτταρα των γλουτών, αφού με την επέμβαση δεν πρέπει να αφαιρούνται όλα τα λιποκύτταρα γιατί τότε η γυναίκα δεν θα έχει πια καθόλου καμπύλες. Η διαφορά είναι ότι τα κιλά τώρα θα κατανεμηθούν αρμονικά στο σώμα σας, κάτι που δεν θα γινόταν πριν την επέμβαση.

Για τη διατήρηση και συνεχή βελτίωση του αποτελέσματος, επιβάλλεται ένα καθημερινό πρόγραμμα σωματικής άσκησης το οποίο πρέπει να αρχίζει 30 με 45 μέρες μετά την επέμβαση. Επίσης, οι σωστές διατροφικές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο.

Με τη λιποπλαστική (ή λιπογλυπτική) αφαιρείται το λίπος που περισσεύει και επανατοποθετείται σε άλλα σημεία, έτσι ώστε το σώμα να αποκτήσει αρμονικές καμπύλες και το πρόσωπο περισσότερη φρεσκάδα. Και το σημαντικότερο: Το λίπος αυτό είναι του ίδιου του ατόμου!

Τα ατού της λιπογλυπτικής είναι η ελαχιστοποίηση του πόνου και των μετεγχειρητικών οιδημάτων και μωλώπων και η καλύτερη εμφάνιση του δέρματος, εφόσον αφαιρεί μόνο το λιπώδη ιστό και «σέβεται» τους υπολοίπους. Επεκτείνει τις ενδείξεις της λιποαναρρόφησης και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή σε άτομα με μεγαλύτερη χαλάρωση, καθώς επίσης και σε πιο εκτεταμένες περιοχές του σώματος.

Το μηχάνημά της διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας. Εκεί που πάλλεται, εάν χτυπήσει σε μη λιπώδη ιστό, μπλοκάρει αυτόματα, εκμηδενίζοντας έτσι την πιθανότητα σφάλματος.

Όλη η λιποαναρροφητική διαδικασία γίνεται δίχως τομές, αλλά με μερικές μικροσκοπικές τομές μόλις 0,5 εκατοστού.

Εφαρμόζεται σε κάθε ηλικίας άνδρα ή γυναίκα, πάνω από τα 16. Ενδείκνυται όμως και για πολύ μεγαλύτερες ηλικίες. Η λιπογλυπτική αποτελεί την κορωνίδα των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής σε ότι αφορά την διαμόρφωση του σώματός μας σε όλες τις ηλικίες και εποχές. Δίνει ένα διαρκές και ιδανικό αποτέλεσμα και το κυριότερο ανώδυνα και με μοναδική ασφάλεια.