← Πίσω στο blog

Συνέντευξη με τον κ. Γεράσιμο Τριανταφυλλά, φαρμακοποιό και ιδρυτή του ofarmakopoiosmou.gr

Δείτε όλα τα άρθρα του admin

 

Ο κ. Γεράσιμος Τριανταφυλλάς είναι φαρμακοποιός και ιδρυτής του ofarmakopoiοsmou.gr, του πρώτου και μεγαλύτερου Online Φαρμακείου της χώρας μας, το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2012, με σκοπό να γίνει ο καλύτερος online σύμβουλος υγείας και ομορφιάς.

Ο στόχος του ιδρυτή του ήταν να προσφέρει στον πελάτη τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη που θα ένιωθε μέσα σε ένα φυσικό κατάστημα, αγοράζοντας ό,τι τον ενδιαφέρει και έχοντας παράλληλα δίπλα του έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης, τον φαρμακοποιό του. Στη συνέντευξη που μας έδωσε ο κ. Τριανταφυλλάς, μιλά για τη δημιουργία και το όραμα του πιο σημαντικού εγχειρήματός του.

 

 

Πότε ήταν η πρώτη σας επαφή με τον χώρο των φαρμακείων;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έχω μνήμες και απο τον χώρο του φαρμακείου. Και οι δύο γονείς μου είναι φαρμακοποιοί οπότε από μικρό παιδί βρισκόμουν στο φαρμακείο και ήθελα να ανακατεύομαι με τις δουλειές του πάγκου. Δεν είναι λίγοι οι πελάτες του φαρμακείου που με θυμούνται από μικρό να τους ρωτάω «πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;». Νομίζω πως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό το επάγγελμα είχε περάσει στο DNA μου.

 

 

Πώς προέκυψε και υλοποιήθηκε η ιδέα για το ofarmakopoiοsmou.gr;

Εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που είχε χτυπήσει την Ελλάδα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω το φαρμακείο μου να ανταπεξέλθει, να αντέξει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώναμε. Σκέφτηκα τη λύση του ηλεκτρονικού φαρμακείου, καθώς αυτή θα επέτρεπε στην επιχείρηση μου να αναπτυχθεί απευθυνόμενη σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ξεπερνώντας τα γεωγραφικά εμπόδια. Τότε, ήταν και η περίοδος που το ηλεκτρονικό φαρμακείο έκανε δειλά-δειλά την εμφάνισή του στην Ελλάδα και το είδαμε σαν μια ευκαιρία, σαν μια δοκιμή. Φυσικά τότε ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό τι θα συνεπαγόταν αυτή η επιλογή μου και πόση προσπάθεια, ενέργεια, χρόνο, γνώσεις και φυσικά επενδύσεις θα απαιτούσε από την πλευρά μου. Όλα αυτά τα ανακάλυψα σταδιακά στην πορεία.

 

 

Ισχύει πως οι Έλληνες επιλέγουν πλέον περισσότερο τα online φαρμακεία και τι είναι αυτό που τους απομακρύνει από την παραδοσιακή τακτική;

Είναι αλήθεια πως η συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών έχει αλλάξει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Συγκεκριμένα για τα ηλεκτρονικά φαρμακεία ο ρυθμός ανάπτυξης είναι ακόμα μεγαλύτερος γεγονός που δείχνει πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα επιλέγουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε μία πληθώρα προϊοντικών κατηγοριών. Σύμφωνα με έρευνες οι σημαντικότεροι λόγοι που τους ωθούν στα ηλεκτρονικά φαρμακεία είναι οι καλύτερες τιμές, η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης των προϊόντων, η ποικιλία προϊόντων που δε βρίσκουν εύκολα στα φυσικά φαρμακεία αλλά και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, η έλλειψη χρόνου. Βέβαια τα ηλεκτρονικά φαρμακεία δεν επιτρέπεται να πωλούν φάρμακα και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που όλοι θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε και να αγαπάμε τα φυσικά φαρμακεία.

 

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού έως τώρα;

Μετά από 6 χρόνια που ασχολούμαι με το ηλεκτρονικό εμπόριο έχω καταλάβει πως αυτό που πάνω από όλα εκτιμούν οι καταναλωτές είναι η σοβαρότητα, η συνέπεια και η υπευθυνότητα. Κατανοούν και αντιλαμβάνονται τις ευκαιριακές προσπάθειες, φυσικά τις εκμεταλλεύονται αλλά ποτέ δεν μένουν πιστοί σε όσους δεν κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους με κόπο. Είναι απαραίτητο να σέβεσαι τους πελάτες σου και να είσαι συνεπής τόσο στους χρόνους παράδοσης, όσο και στην έγκυρη και ολοκληρωμένη παρουσίαση των προϊόντων που διαθέτεις, φυσικά το before και το after sales service αποτελούν υπηρεσίες που εκτιμώνται δεόντος. Ακόμα αυτό που παρατηρείται έντονα είναι η ωρίμανση του καταναλωτικού κοινού τόσο όσον αφορά τον τρόπο που ψάχνει και καταλήγει σε αυτό που θα αγοράσει αλλά και όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής που θα επιλέξει, πλέον όλο και περισσότεροι επιλέγουν μόνο εκείνα τα ηλεκτρονικά καταστήματα που εγγυώνται για την ασφάλεια των συναλλαγών τους και ως εκ τούτου βλέπουμε μεγάλη αύξηση στην επιλογή της προπληρωμένης αλλά και της πιστωτικής κάρτας τα τελευταία χρόνια. Ακόμη ένα γεγονός που δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε είναι πως οι καταναλωτές είναι πλέον αρκετά ώριμοι ώστε να δίνουν μεγάλη προσοχή όχι μόνο στις τιμές αγοράς των προϊόντων που επιλέγουν αλλά και στις υπόλοιπες χρεώσεις όπως είναι το κόστος των μεταφορικών και το κόστος για την πληρωμή με αντικαταβολή και τα λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη πριν κάνουν την τελική τους επιλογή.

 

 

Ποια είναι η γκάμα προϊόντων που προσφέρει το site;

Το ofarmakopoiosmou.gr αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερους από 22.000 κωδικούς και ίσως αποτελεί το ηλεκτρονικό φαρμακείο με την μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων στην Ελλάδα.

 

Γιατί να προτιμήσει κανείς το ofarmakopoiοsmou.gr και να μην πάει στο φαρμακείο της γειτονιάς του;

Στο ofarmakopoiosmou.gr θα βρει κανείς ό,τι χρειάζεται για την προσωπική του περιποίηση και υγεία αλλά και προϊόντα για την φροντίδα όλης της οικογένειας. Συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, προϊόντα μακιγιάζ, βρεφικά, προϊόντα για αθλητές, ηλεκτρικές συσκευές, προϊόντα στοματικής υγιεινής, για την ακράτεια αλλά και προϊόντα super market είναι κάποιες από τις κατηγορίες προϊόντων που μπορεί κανείς να βρει σε εμάς, φυσικά στις πιο συμφέρουσες τιμές και με ένα κλικ στην πόρτα του.

 

 

Σε τι ξεχωρίζει κατά τη γνώμη σας ofarmakopoiosmou.gr από άλλα παρόμοια e-shops;

Το ofarmakopoiosmou.gr έχει αποδείξει πως δεν είναι απλά άλλο ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι καλές τιμές και προσφορές. Αυτό που από την αρχή έχω προσπαθήσει να εμφυσήσω στους συνεργάτες μου είναι πως υπάρχουμε για να καλύπτουμε τις ανάγκες των ανθρώπων που μας χρειάζονται και για το λόγο αυτό επενδύω όλα τα χρόνια στο εξειδικευμένο προσωπικο που θα είναι σε θέση να συμβουλεύσει υπεύθυνα και να δώσει λύσεις. Η οπτική μας είναι πελατοκεντρική και γι’αυτό δεν σταματάμε ποτέ να αναπτύσσουμε και να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες αλλά και όλο πιο εύκολη και άνετη πλοήγηση στο site ώστε να μπορεί ο καθένας χωρίς προσπάθεια να βρει και να αγοράσει αυτό που χρειάζεται. Καθημερινά ψάχνουμε τρόπο να έρθουμε πιο κοντά με τους πελάτες μας και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους αλλά ακόμα και τις δυσκολίες και τα παράπονά τους προκειμένου να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε. Αυτό όμως που θα ήθελα όλοι να έχουν στο μυαλό τους για το ofarmakopoiosmou.gr είναι πως δεν αποτελεί ένα άψυχο και απόμακρο ηλεκτρονικό περιβάλλον αγορών αλλά έναν ζωντανό οργανισμό που υπάρχει και ενεργοποιείται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους και έχει όνειρα, στόχους, κοινωνικές ευαισθησίες, ελπίδα και ψυχή, την ψυχή όλων όσων εργάστηκαν και εργάζονται για το ofarmakopoiosmou.gr.

 

 

Πόση σημασία έχει η πρόσφατη επένδυση εγκαταστάσεων και λογισμικού που κάνατε, για την σωστή εξυπηρέτηση των πελατών σας;

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος μας εμπιστεύεται και ακολουθεί πιστά το ofarmakopoiosmou.gr από την αρχή της πορείας του. Αυτό το γεγονός μας έκανε να νιώσουμε την υποχρέωση να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο ήταν δυνατόν. Μελετήσαμε για αρκετό χρονικό διάστημα τις επιλογές που είχαμε και καταλήξαμε πως ήταν απαραίτητο να προχωρήσουμε σε μία μεγάλη επένδυση τόσο σε σύγχρονες εγκαταστάσεις όσο και σε λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας. Έχουμε λοιπόν πλέον στην διάθεσή μας 2.000 τ.μ. προκειμένου να αποθηκεύσουμε με τον βέλτιστο τρόπο τα προϊόντα που διακινούμε και λογισμικά προγράμματα που μας επιτρέπουν να εφαρμόζουμε όλες τις διαδικασίες logistics που απαιτούνται για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση ενός τόσο μεγάλου κωδικολογίου όπως το δικό μας. Γνωρίζω πως είμαστε οι πρώτοι στο χώρο του ηλεκτρονικού φαρμακείου που προχωρήσαμε σε μία τέτοιου μεγέθους επένδυση και θεωρώ πως η επιλογής μας αυτή θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους καθώς θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση των πελατών μας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον χρόνο παράδοσης της παραγγελίας τους, δημιουργώντας σχεδόν αλάνθαστη εικόνα των πραγματικών αποθεμάτων μας και διασφαλίζοντας την ποιότητα και την άριστη συντήρηση των προϊόντων.

 

 

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η άμεση επικοινωνία και η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τον πελάτη;

Όπως προανέφερα η ικανοποίηση του πελάτη μας είναι για εμάς η αρχή και το τέλος όλων των προσπαθειών μας. Το φυσικό μας φαρμακείο μας έχει διδάξει επί δεκαετίες πως το σημαντικότερο όλων είναι η επικοινωνία και το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που μας επιλέγουν προκειμένου να τους βοηθήσουμε να βρουν λύση στο όποιο πρόβλημα τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία και του ηλεκτρονικού μας φαρμακείου και προσπαθούμε να την ακολουθούμε χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα που θα μας φέρουν πιο κοντά στους ανθρώπους που μας επιλέγουν. Έτσι, δεν σταματάμε ποτέ να ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας, όπως είναι το τηλεφωνικό μας κέντρο που λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ καθημερινά, τα e-mails μας που είναι ανοιχτά για κάθε απορία στο κοινό, το Messenger chat όπου μπορούμε να δεχόμαστε και να απαντάμε στα ερωτήματά τους ανα πάσα στιγμή αλλά και συστήματα αξιολόγησης μέσω των οποίων τους δίνουμε με κάθε ευκαιρία την δυνατότητα να μας εκφράσουν την ικανοποίηση ή το παράπονό τους και να μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε.

 

 

Σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι χρόνοι παράδοσης για τους πελάτες σας στην Ελλάδα;

Ο χρόνος παράδοσης εντός Ελλάδος είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες εφόσον δεν πρόκειται για δυσπρόσιτη περιοχή ενώ για την Ευρώπη 1-5 εργάσιμες ημέρες και εκτός Ευρώπης 1-7 εργάσιμες ημέρες. Πρέπει να αναφέρω βέβαια και την υπηρεσία που έχουμε μόνο για τις αποστολές εντός Αττικής η οποία ονομάζεται Express Αποστολή και αν κάποιος την επιλέξει μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του σε 3 ώρες!

 

 

Ποιο είναι το όραμα σας;

Το όραμα μου είναι το ofarmakopoiosmou.gr, ένα υπερσύγχρονο online φαρμακείο, να δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης με όσους το επιλέγουν και να κάνει την ζωή πιο εύκολη και πιο ευχάριστη για τους ίδιους και τους αγαπημένους τους κάθε μέρα που περνάει.

 

 

Ο κ. Γεράσιμος Τριανταφυλλάς, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στον τομέα των φαρμακείων μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, δημιούργησε το ηλεκτρονικό κατάστημα ofarmakopoiosmou.gr το οποίο είναι είναι σε πλήρη ετοιμότητα να γίνει και «Ο Φαρμακοποιός Σας», ο προσωπικός σας σύμβουλος και ο αγαπημένος σας προορισμός όπου μπορείτε ευχάριστα και εύκολα να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα προϊόντα για εσάς και την οικογένειά σας.