← Πίσω στο blog

Πρωταθλητές στις πλαστικές Κορεάτες, Έλληνες και Ιταλοί!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS), τα οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Economist», ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο προσπαθούν να αγγίξουν την τελειότητα διορθώνοντας τα ψεγάδια στην εξωτερική τους εμφάνιση: περισσότερες από 14,7 εκατ. αισθητικές θεραπείες -με νυστέρι ή χωρίς- εφαρμόστηκαν το 2011 από πιστοποιημένους πλαστικούς χειρουργούς, με δημοφιλέστερη τη λιποαναρρόφηση, που αντανακλά το ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα της παχυσαρκίας παγκοσμίως, δεύτερη την αυξητική στήθους και τρίτη τη βλεφαροπλαστική.

Μπότοξ

Πάντως, περισσότερες από τις μισές θεραπείες είναι μη επεμβατικές: οι ενέσεις με μπότοξ (πάνω από 3 εκατ. θεραπείες παγκοσμίως) και υαλουρονικό οξύ, καθώς και η αποτρίχωση με λέιζερ είναι οι πιο διαδεδομένες από αυτές. Σε απόλυτους αριθμούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κυρίαρχες στην πλαστική χειρουργική με περισσότερες από 3 εκατ. επεμβάσεις το 2011, ωστόσο σε σχετικούς αριθμούς (αριθμός επεμβάσεων ως ποσοστό επί του πληθυσμού) η χώρα με τις περισσότερες αισθητικές θεραπείες είναι η Νότιος Κορέα, όπου, όπως και στην υπόλοιπη Ασία (κυρίως στην Κίνα και την Ιαπωνία), η συχνότερη επέμβαση είναι η ρινοπλαστική.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ελλάδα, με πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις τη λιποαναρρόφηση και την αυξητική στήθους, και στην τρίτη η Ιταλία, ενώ και η πληγείσα από την κρίση Ισπανία βρίσκεται αρκετά ψηλά, στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ και η Κολομβία και ακολουθούν η Ταϊβάν, η Ιαπωνία και η Βραζιλία, όπου οι γυναίκες δείχνουν, σύμφωνα με την ASAPS, μία ιδιαίτερη προτίμηση στα εμφυτεύματα οπισθίων και… στην ανάπλαση του αιδοίου.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται, επίσης, η Γαλλία, το Μεξικό και ο Καναδάς. Το περιοδικό σημειώνει ότι στη φετινή κατάταξη δεν έχει συμπεριλάβει την αυξητική πέους στις αισθητικές επεμβάσεις, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν σχετικά στοιχεία.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr