← Πίσω στο blog

Παρέμβαση Προεδρου Νεφροπαθών: «Για 5 σεντς μας στήνουν στα 5 μέτρα!»

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

 

Γράφει ο Γιώργος Καστρινάκης – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών

Αυτό μας μάρανε τώρα… Η «Ημέρα Νεφρού»… δηλαδή, τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου τι κάνουν οι κάθε λογής αρμόδιοι; Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φορείς των πασχόντων και τους θυμίζουν (με το άγριο πολλές φορές) τα καθήκοντά τους και την αποστολή τους.

Μέχρι πρόσφατα κρατούσαμε ανέπαφες, έστω και «με τα δόντια» τις παροχές της πολιτείας προς τους νεφροπαθείς της χώρας μας, που ομολογουμένως ήσαν αξιοζήλευτες σε διεθνές επίπεδο.

Τώρα που είμαστε; Και που πάμε;

Είμαστε στο χείλος του καιάδα και παρά τη γενναία αντίσταση μας, δύσκολα θα τον αποφύγουμε. Βλέπετε η θεραπεία μας είναι από τις θεωρούμενες ακριβές. Άρα όσο λιγότεροι ζήσουν και όσο πιο λίγο ζήσουν τόσο το «καλύτερο» για τα λογιστικά μεγέθη!

 Πιο χαρακτηριστική περίπτωση υποβάθμισης της νοσηλείας μας είναι ο καινούργιος τρόπος προμήθειας των φίλτρων αιμοκάθαρσης από τα κρατικά νοσοκομεία: χωρίς κανένα κριτήριο αποτελεσματικότητας ως προς τον βαθμό κάθαρσης των τοξινών του οργανισμού των αιμοκαθαιρόμενων, παίρνουν τηλεφωνικές προσφορές με βάση ποιό φίλτρο κοστίζει φθηνότερα! Κανένα άλλο στοιχείο δεν λαμβάνεται υπόψη!

Έτσι, έχουν γίνει ήδη προμήθειες αιγυπτιακών φίλτρων στα νοσοκομεία Ρεθύμνου, Κορίνθου, Άρτας, Λαμίας, Λάρισας και έπεται συνέχεια…

Όφελος; Πέντε με δέκα σεντς ανά φίλτρο! Δηλαδή, αντί των 21 ευρώ των πιστοποιημένων (και δοκιμασμένων) ευρωπαικών φίλτρων, τα αιγυπτιακά αγοράζονται προς 20,90 ή 20,95 ευρώ! Για 5 σεντς μας στηνουν στα 5 μέτρα! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε άμεσα, αν μας δώσετε βήμα.