← Πίσω στο blog

ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: Oριστική, ανώδυνη λύση σε ένα πρόβλημα ταμπού

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου / Ειδ.Γραμματέας Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής

Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αιμορροΐδες, όμως ελάχιστοι επισκέπτονται γιατρό, φοβούμενοι την πιθανότητα χειρουργείου. Μια πρωτοποριακή μέθοδος χωρίς νυστέρι θεραπεύει ανώδυνα και αναίμακτα το πρόβλημα μέσα σε μισή μόλις ώρα!

Με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο, που εφαρμόζεται παγκοσμίως με απόλυτη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να απαιτείται χειρουργική εκτομή ιστών,επιτυγχάνεται η εξάλειψη του προβλήματος, αφού είναι δυνατή πλέον η αντιμετώπιση του βασανιστικού προβλήματος των αιμορροΐδων με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογία. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

Πρόκειται για τη μέθοδο με χρήση υπερήχων, δηλαδή «Απολίνωση Αιμορροΐδικων αρτηριών και ανάταξη προπίπτουσων ααιμορροΐδων», που ήδη εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και στη χώρα μας, από την ομάδα του Διευθυντή Χειρουργικής, δρ. Αναστασίου Ξιάρχου .

Χρησιμοποιούμε έναν τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχο, μεγάλης ευαισθησίας, με τον οποίο εντοπίζουμε τις τελικές απολήξεις των αιμορροΐδικών αρτηριών. Κατά τον εντοπισμό της αρτηρίας, με τη βοήθεια του «ντόπλερ» (υπερήχου), ο χειρουργός την απολινώνει (περιδένει) και έτσι δεν τροφοδοτούνται με παθολογικής ροής αίμα οι αιμορροΐδες, με αποτέλεσμα οι παθολογικές αιμορροΐδες να συρρικνώνονται και να θεραπεύονται εντελώς ανώδυνα!

Η διαδικασία αυτή γίνεται χωρίς νυστέρι άρα χωρίς εκτομή ιστού. Εάν είναι αναγκαίο σε προπίπτουσες αιμορροΐδες 3ου ή 4ου βαθμού μπορεί να γίνει ανάταξή τους στη σωστή ανατομική θέση με τη χρήση του ειδικού πρωκτοσκοπίου και απορροφήσιμων ραφών (αιμορροϊδοπηξία ή lifting ). Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου μισή ώρα, και απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο μιας ημέρας. Οι περισσότεροι ασθενείς φεύγουν από την κλινική το ίδιο βράδυ.

Με τους προϋπάρχοντες, παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης της αιμορροιδοπάθειας, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι έντονος, με μεγάλη διάρκεια, πάνω από μία εβδομάδα και απαιτείται χρήση ισχυρών παυσίπονων ενώ

η επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες καθυστερεί περίπου δύο εβδομάδες και το ποσοστό των επιπλοκών είναι αυξημένο, σε αντίθεση με τη μέθοδο των υπερήχων, η οποία με την ανάλογη εμπειρία του εξειδικευμένου χειρουργού προσφέρει άριστα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Σήμερα πλέον, με την εξέλιξη της ιατρικής σε συνδυασμό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αιμορροΐδων ανώδυνα, αναίμακτα, μη επεμβατικά, με γρήγορη επιστροφή στη καθημερινότητα.

Έχουν γίνει περισσότερες από 5.000 επεμβάσεις στη χώρα μας χωρίς επιπλοκές.

Η μέθοδος διάθετει έγκριση FDA ( οργανισμός φαρμάκων και τροφίμων των ΗΠΑ, αντίστοιχος του δικού μας ΕΟΦ ) και καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.