← Πίσω στο blog

Brazilian Lift: Άμεση ανόρθωση γλουτών δίχως επέμβαση

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας – Πλαστικός Χειρουργός  / Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan» / Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Δώστε σχήμα και όγκο στους γλουτούς σας με φυσικό τρόπο! Η μη επεμβατική Θεραπεία Brazilian Lift, βασίζεται στον επιτυχημένο συνδυασμό των νημάτων PDO με το Macrolane.

Τι είναι τα νήματα PDO;

 Τα νήματα PDO είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα πλήρως απορροφήσιμα σε 8-12 μήνες. Με μια πολύ λεπτή βελόνα δημιουργούμε εσωτερικό πλέγμα μέσα στο δέρμα για την υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών. Παράλληλα η εφαρμογή ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου!

Τα νήματα PDO διαθέτουν ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα, όπως τον σύντομο χρόνο επέμβασης στο ιατρείο, την ανυπαρξία τομών και ουλών, το άμεσο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα, την πλήρη απορροφητικότητα και την διασφάλιση που παρέχει το απόλυτα ασφαλές CLASS III Medical Device.

Τι είναι το Macrolane;

Το Macrolane είναι ένα διάφανο κρυσταλλικό gel σταθεροποιημένου υαλουρονικού οξέος που προσθέτει όγκο στους ιστούς. Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος, δεσμεύει το νερό και δίνει σχήμα και όγκο στο δέρμα. Το gel Macrolane είναι βιοδιασπώμενο και απόλυτα ασφαλές. Χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση και την βελτίωση του περιγράμματος του σώματος, ιδίως στους γλουτούς και στους μηρούς. Παρέχει άμεσα και μακράς διάρκειας αποτελέσματα χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Σε ποια μέρη του σώματος εφαρμόζεται η θεραπεία Brazilian Lift;

Η θεραπεία Brazilian Lift εφαρμόζεται στους γλουτούς, τους οποίους ανορθώνει και συσφίγγει τελειοποιώντας παράλληλα το σχήμα τους, αλλά και στο εσωτερικό των μηρών για σύσφιξη. Δεν υποκαθιστά τη χειρουργική θεραπεία ανόρθωσης γλουτών, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσες γυναίκες έχουν από ήπια μέχρι και σημαντική χαλάρωση και δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Πως εφαρμόζεται η Θεραπεία Brazilian Lift;

Η θεραπεία Brazilian Lift εφαρμόζεται στα ιατρεία της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ». Σε πρώτη φάση, ο πλαστικός χειρουργός μας σχηματίζει ένα σχεδιάγραμμα με τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα νήματα PDO. Κατόπιν, τα νήματα PDO τοποθετούνται υποδορίως (κάτω από το δέρμα) σχηματίζοντας πλέγμα, ώστε να υποστηρίξουν τους πεσμένους και χαλαρούς ιστούς. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και ξεκινά η παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο λειτουργεί ακόμη περισσότερο υποστηρικτικά. Τα νήματα, όπως προείπαμε, είναι πλήρως απορροφήσιμα και βιοαποδομούνται μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Παραμένει όμως στη θέση των νημάτων το δίκτυο από κολλαγόνο και με αυτό τον τρόπο διατηρείται το αποτέλεσμα τουλάχιστο για 14 – 16 μήνες.

Παράλληλα με τα νήματα, εφαρμόζουμε το gel Macrolane ώστε να τελειοποιήσουμε τα αποτελέσματα δίνοντας όγκο και σχήμα στις περιοχές που απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε να διαμορφώσουμε μια αρμονική και απόλυτα φυσική εικόνα στην περιοχή των γλουτών και των μηρών. Και το gel Macrolane βιοδασπάται, σε αργούς ρυθμούς και με φυσιολογικό τρόπο από τον οργανισμό.

Είναι επώδυνη η Θεραπεία Brazilian Lift;

Η Θεραπεία Brazilian Lift είναι μια μη επεμβατική διαδικασία, χωρίς χειρουργικές ουλές και βέβαια δίχως γενική αναισθησία. Η συνολική διαδικασία διαρκεί συνήθως από 40 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με τις ανάγκες. Μετά τη θεραπεία, μπορεί να δημιουργεί τοπικά κάποιο μικρό πρήξιμο, το οποίο υποχωρεί πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες μέρες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται ακόμα περισσότερο τους πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή, οπότε και σταθεροποιούνται. Για λίγες ημέρες μετά την θεραπεία, θα χρειαστεί να αποφύγετε την έντονη άσκηση και γενικά την καταπόνηση στην περιοχή. Από την επόμενη ημέρα της εφαρμογής, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αισθητικά αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα τα οποία είναι θεαματικά διαρκούν τουλάχιστο 14-16 μήνες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια. Κατόπιν αυτού του χρονικού διαστήματος, αρκεί μία επαναληπτική θεραπεία μια φορά το χρόνο.

Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζεται;

Η Θεραπεία Brazilian Lift βοηθά στην άμεση και θεαματική διαμόρφωση του σώματος, χωρίς χειρουργική επέμβαση, ενώ εφαρμόζεται κυρίως σε γυναίκες χωρίς να αποκλείονται οι άνδρες. Βεβαίως, όπως πάντα τονίζουμε στα Κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής Αναγέννηση, οι υποψήφιοι για οποιαδήποτε θεραπεία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών.

Είναι ασφαλής η Θεραπεία Brazilian Lift;

Η Θεραπεία Brazilian Lift είναι μια ασφαλής θεραπεία, αρκεί να εφαρμόζεται στο ιατρείο από πιστοποιημένο και έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό.