← Πίσω στο blog

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Γεώργιος Ανδρεανίδης – Πλαστικός Χειρουργός

Επειδή δεν είμαστε όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε άμεσα μια μεγάλη αλλαγή στο πρόσωπό μας, ακόμα κι αν αυτή είναι προς το καλύτερο, υπάρχει λύση για να συνηθίσετε τον νέο σας εαυτό και να πείτε πιο εύκολα το «ΝΑΙ».

Η εφαρμογή ενέσιμων υλικών, όπως το λίπος, το υαλουρονικό οξύ και το botox πρωταγωνιστούν στις μη επεμβατικές τεχνικές διόρθωσης της μύτης.

«δεν μου αρέσει η μύτη μου αλλά φοβάμαι το νυστέρι»,

μια σκέψη που βασανίζει πολλούς ασθενείς μας…

Η μεταμόσχευση λίπους:

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε πέρυσι στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών (ASPS), η χρήση λίπους προσφέρει ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα στη μύτη. Ο γιατρός το λαμβάνει με λιποαναρρόφηση από κάποιο σημείο του σώματος όπου αυτό υπάρχει σε περίσσεια. Οι συνεδρίες που χρειάζονται είναι κυρίως 1-3 σε διάφορα ανατομικά σημεία, όπως η βάση της και το ακρορίνιο. Με τις σύγχρονες μεθόδους το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους επιβιώνει, αλλά ένα μέρος του απορροφάται από τον οργανισμό.

Συνήθως χρησιμοποιείται για διορθωτικές παρεμβάσεις μετά από ρινοπλαστική.

Το υαλουρονικό οξύ:

Η διαδικασία είναι σαφώς πιο απλή και γρήγορη από ότι η παραπάνω. Ο πλαστικός χειρουργός εγχέει με ένεση το υλικό εκεί όπου χρειάζεται διόρθωση με σκοπό να καμουφλάρει το πρόβλημα. Αν η μύτη είναι γαμψή μπορούμε τοποθετώντας υαλουρονικό οξύ πάνω από τον ύβο (καμπούρα) και πάνω από το ακρορίνιο κάνοντας τη μύτη πιο ευθεία και φυσικά μπορούμε να την σηκώσουμε προσθέτοντας λίγο botox στο ακρορίνιο.

Το μειονέκτημα είναι ότι τα ενέσιμα υλικά απορροφόνται μέσα στους επόμενους μήνες, κι έτσι η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί.

Πότε ενδείκνυνται;

Τα ενέσιμα δεν αντικαθιστούν τη ρινοπλαστική. Όταν πρέπει να μειώσουμε τον όγκο ή να αφαιρέσουμε τον ύβο (καμπούρα) δημιουργώντας νέα αρχιτεκτονική του σκελετού της μύτης, αυτό γίνεται μόνο με την κλασική τεχνική».