← Πίσω στο blog

Πόσο επιβλαβή είναι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια;

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Τα ψηλοτάκουνα προκαλούν πόνο στα πόδια. Αν τα έχετε φορέσει, τότε το ξέρετε αυτό ήδη. Αλλά τα ψηλά τακούνια μπορούν να σας κάνουν κακό;

Μια έρευνα του 2014 από την Αμερικανική Ποδιατρική Ένωση, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι ποδίατροι, ανακάλυψαν πως τα τακούνια είναι η πιο κοινή αιτία πόνο στα πόδια στις γυναίκες.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι μεγάλο μέρος του πόνου προέρχεται από τη θέση που παίρνει το πόδι. Το να στέκεται κανείς στα δάχτυλά του για ώρες μπορεί να προκαλέσει επώδυνη μυϊκή κόπωση και καταπόνηση με τραυματισμούς τονίζουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Κάλοι, φουσκάλες, παρανυχίδες είναι ανάμεσα προβλήματα. Ο Δρ Rodney Stuck, Διευθυντής Ποδιατρικής στο Loyola University του Σικάγο υπογραμμίζει πως όσο ψηλότερο είναι το τακούνι, τόσο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πιθανό να διατρέξει κανείς.

Το περπάτημα πάνω σε τακούνια επιβαρύνει επίσης και τα γόνατα. Τα πιο χαμηλά τακούνια μειώνουν τους κινδύνους σύμφωνα με την έρευνα. Αν πρέπει να φορέσετε ψηλοτάκουνα σε κάποια δουλειά ή εκδήλωση, φροντίστε να φοράτε ισόπατα νωρίτερα και να αλλάξετε την τελευταία στιγμή.

Πηγή: Time.com