← Πίσω στο blog

5 σούπερ πρωινά για ενέργεια

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Gedeckter FrühstückstischΤο πρωινό είναι το σημαντικότερο ίσως γεύμα της ημέρας, διότι μας γεμίζει με την απαραίτητη ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις όποιες απαιτήσεις έχουμε. Γι αυτό «να τρώτε σαν βασιλιάδες» όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι.
Ας δούμε λοιπόν 5 σούπερ πρωινά, που θα σας γεμίσουν με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά το καθένα, ώστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας γεμάτοι ενέργεια.

1. Smoothie με βρώμη

1 smoothie: Βάλτε σε ένα μπλεντερ ένα ποτήρι γάλα ή ένα γιαούρτι ημίπαχο 0-2%, 1 μπανάνα μικρή ή 1 φλιτζ. φράουλες, 1-2 κ σούπας αποξηραμένα φρούτα (πχ cranberries, blueberries), 1-2 κ. σούπας βρώμη κουάκερ, 1 κ. γλυκού μέλι και λίγη κανέλα.
Το πρωινό αυτό θα σας δώσει πολύτιμες βιταμίνες από τα φρούτα και φυτικές ίνες από τη βρώμη. Η μερίδα του γαλακτοκομικού θα σας εξασφαλίσει και μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, βοηθώντας παράλληλα το σώμα σας να μειώσει την απορρόφηση λίπους, ένας «μαγικός» μηχανισμός που υποστηρίζουν οι έρευνες ότι οφείλεται στο ασβέστιο. Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη περισσότερου ασβεστίου, και ιδιαίτερα από τα γαλακτοκομικά, συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους, καθώς αυξάνει και το ποσοστό λίπους που χάνεται συγκεκριμένα από την κοιλιακή χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Boro.gr