← Πίσω στο blog

Δωρεάν παιδικός εμβολιασμός

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

«Το υπουργείο Υγείας στοχεύει στην αποτελεσματική εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού της χώρας, δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης που επηρεάζει αναπόφευκτα και το ευαίσθητο αυτό τμήμα του πληθυσμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε ότι για τους άπορους, τους ανασφάλιστους όσο και για τους μετανάστες και γενικότερα άτομα που για διάφορους οικονομικούς ή πολιτισμικούς λόγους έχουν προβλήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται δωρεάν στα κέντρα υγείας, τα αγροτικά ιατρεία και τα ιατροκοινωνικά κέντρα (ΙΑΚ). Oι προσερχόμενοι αποκλειστικά για εμβολιασμό στα ανωτέρω κέντρα δε θα καταβάλλουν το αντίτιμο των πέντε ευρώ.

Οι κατά τόπους Περιφέρειες καλούνται από το υπουργείο Υγείας να ορίσουν τα ιατρεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τέτοιους εμβολιασμούς και να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά. Επίσης, το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει τη συγκρότηση Ομάδας Συντονισμού των Εμβολιαστικών Δράσεων μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Εσωτερικών.