← Πίσω στο blog

5 συμβουλές για να κρατήσετε…ψηλά τους γλουτούς σας!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει η Εύα Ζιώζιου – Διατροφολόγος – Διαιτολόγος – Επιστήμων Τροφίμων

Επιστήμονες ανακάλυψαν οτι η παρατεταμένη καθιστική ζωή έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή 50% περισσότερου λίπους που εναποθηκεύεται στα σημεία των γλουτών.

Αυτό συμβαίνει λόγω της πίεσης των σημείων που καθόμαστε. Επίσης, συρρικνώνονται οι μύες στα σημεία αυτά και τη θέση τους παίρνει το λίπος και τελικά μειώνεται ο μεταβολισμός δηλαδή οι καύσεις του οργανισμού και κυρίως του λίπους, αφού μειώνεται και το ένζυμο λιπάση που είναι υπεύθυνο για την καύση του. Τέλος, επηρεάζονται τα επίπεδα σακχάρου και κορτισόλης στον οργανισμό. Έτσι εκτός από τους ανεπιθύμητους γλουτούς, μπορεί να αυξηθούν και τα επίπεδα χοληστερόλης τριγκυκεριδίων και σακχάρου.

 

Κάποιες απλές συμβουλές είναι:

  1. Πίνετε νερό έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος, να παραμένει ενυδατωμένος ο οργανισμός, να αποβάλλονται οι τοξίνες, να λειτουργεί ήρεμα η πέψη, και να επισκέπτεστε πιο συχνά την τουαλέτα κάνοντας έτσι και κίνηση.
  2. Φάτε ένα καλό πρωϊνό που να περιέχει αυγό και γάλα. Οι πρωτεΐνες αυτών των τροφών είναι καλής ποιότητας και έτσι αυξάνουν την αποθήκη αζώτου των μυών και έτσι καίνε θερμίδες ακόμα και όταν ο οργανισμός ξεκουράζεται. Ρυθμίζουν επίσης τα επίπεδα σακχάρου και κορτιζόλης που απορυθμίζονται κατά την ηρεμία της δουλειάς. Έχουν επίσης υψηλό βαθμό κορεσμού και έτσι δεν ακολουθεί γρήγορα η πείνα. Τα αμινοξέα των πρωτεϊνών αυτών πυροδοτούν την απελευθέρωση μιας ορμόνης (HGH) που καίει το λίπος. Τέλος η βιταμίνη D που περιέχεται ρυθμίζει το επίπεδο κορτιζόλης.
  3. Οργανώστε από το πρωί το μενού της ημέρας υπολογίζοντας το περιεχόμενο και τις ώρες των σνακ. Αυτά μπορεί να είναι κάτι υγειηνό όπως ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, φρούτα και άλλα.
  4. Μην αφήνετε άδειο το στομάχι. Μην παραλείπετε γεύματα. Τρώτε συχνά κάποιο από τα υγειηνά σνακ και έτσι δεν καταλήγετε να τρώτε πολύ και ανθυγιεινά τρόφιμα μόνο και μόνο για να καταπολεμήσετε την πείνα.
  5. Εννοείται τέλος να σηκώνεστε με την παραμικρή αφορμή.