← Πίσω στο blog

Έλληνας κορυφαίος γαστρεντερολόγος στις ΗΠΑ

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

pothoulakisΟ Χαράλαμπος Ποθουλάκης είναι Διευθυντής Έρευνας στο Κέντρο Φλεγμονοδών Νοσημάτων του Εντέρου στο Πανεπιστήμιο UCLA.

Επίσης, είναι καθηγητής Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής με εξειδίκευση στις ασθένειες του πεπτικού συστήματος. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1982 μπήκε ως ερευνητής στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Βοστώνης.

Το 1996 γίνεται βοηθός καθηγητής στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας στο Beth Israel Medical Center του Harvard και το 2005 γίνεται καθηγητής.Το 1996 γίνεται βοηθός καθηγητής στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας στο Beth Israel Medical Center του Harvard και το 2005 γίνεται καθηγητής.

Το 2002 δημιουργεί το «Κέντρο Γαστρεντερικού Νευροπεπτιδίου» που εξειδικεύεται στην διεπιστημονική προσέγγιση για τη μελέτη της λειτουργίας του νευροπεπτιδίου στον γαστρεντερικό σωλήνα. Το ερευνητικό του πρόγραμμα εστιάζεται κυρίως στον ρόλο των νευροπεπτιδίων και ορμονών σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις όπως στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ellines.com