← Πίσω στο blog

Η επανάσταση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Δημήτρης Μιχελάκης – Πλαστικός χειρουργός

Η νέα μέθοδος Smoothshapes εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Πλαστικό Χειρουργό Δημήτρη Μιχελάκη αλλά έχει μεγαλύτερη παρουσία στην Αμερική με εξαιρετικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιεί τη πρωτοποριακή τεχνολογία Photomology™ που είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Αισθητική Ιατρική για τη μακρόχρονη (για μήνες) αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Το Smoothshapes™ είναι το πρώτο και μοναδικό σύστημα laser κατά της κυτταρίτιδας που έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων – FDA, για τη κυκλοτερή μείωση της κυτταρίτιδας και για τη μακρόχρονη (για μήνες) διάρκεια του αποτελέσματος.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η συνεδρία γίνεται στην επιφάνεια που έχει το πρόβλημα όπως: μηροί, γλουτοί, κοιλιά, μέση, πλάτη, «ψωμάκια» αλλά και στα μπράτσα. Οι ενδιαφερόμενοι το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ξαπλώσουν στο ειδικό κρεβάτι.

1. Το διοδικό laser 915nm διεισδύει στους ιστούς και επιλεκτικά απορροφάται από τα λιποκύτταρα προκαλώντας υγροποίηση του περιεχόμενου λίπους. Η αναρρόφηση της συσκευής τοποθετεί το δέρμα στην ιδανική θέση για τη διείσδυση του laser και του υπέρυθρου φωτός.

2. Το υπέρυθρο φως στα 650nm έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τη διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, αφήνοντας το υγροποιημένο λίπος να μετακινηθεί προς το διάμεσο χώρο από όπου τα ειδικά rollers της συσκευής SmoothShapes™ το βοηθούν να αποχετευτεί προς το λεμφικό σύστημα.

Στο τέλος της συνεδρίας νοιώθετε μια ευχάριστη ζεστασιά στη περιοχή χωρίς το δέρμα να είναι ζεστό.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ

Θα χρειαστούν 8 συνεδρίες 2 κάθε εβδομάδα δηλαδή περίπου 4 εβδομάδες για την ολοκλήρωση της θεραπείας. Η συνεδρία διαρκεί 20 λεπτά ανά περιοχή. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή, δεν χρειάζονται κρέμες, gel ή φόρμες και επιστρέφετε άμεσα στο πρόγραμμά σας. Το βασικότερο εντελώς ΑΝΩΔΥΝΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ.

Ένα lunch time break που δε θα θέλετε να τελειώσει. Σπάνια να παρατηρηθεί ερύθημα ή μελανιά.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Αδειάζουν τα λιποκύτταρα και ομαλοποιείται το σχήμα τους. Αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και τα τοιχώματα στις λιποκυψέλες γίνονται πιο ελαστικά. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα απώλεια πόντων και λείανση – εξάλειψη της όψης «φλοιού πορτοκαλιού». Για τους επόμενους 6 μήνες το αποτέλεσμα καλυτερεύει μήνα με το μήνα. Από τους 6 μήνες ως τον 1 χρόνο χρειάζονται 2 συνεδρίες σαν συντήρηση του αποτελέσματος.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών αρκεί να μην πάσχουν από θρομβοεμβολικά επεισόδια, αρρύθμιστο διαβήτη, έντονες ευρυαγγείες, δερματικές παθήσεις που επηρεάζονται από το φως (laser – infrared), τη πίεση ή το μασάζ, διαταραχές πηκτικότητας, λήψη αντιπηκτικών, εγκυμοσύνη.