← Πίσω στο blog

Οστεοπόρωση: πως επηρεάζει τη στοματική υγεία;

Δείτε όλα τα άρθρα του NowDoctor.gr

Γράφει ο Βασίλειος Χατζηπορτοκάλης – Οδοντίατρος

Η στοματική υγεία αφορά πολλά θέματα και δεν περιλαμβάνει μόνο την αισθητική Οδοντιατρική και τον οδοντικό καθαρισμό. Στοιχεία που δεν είχατε ποτέ αναλογιστεί μπορεί να καταστρέφουν τη στοματική σας υγεία.Ένα άριστο παράδειγμα είναι οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση προσβάλλει τα περισσότερα οστά του σώματος. Τα αποδυναμώνει και τα καθιστά πιο ευπαθή σε κατάγματα. Με την πάροδο του χρόνου τα οστά αρχίζουν να καταστρέφονται. Όσον αφορά το στόμα τα οστά συγκρατούν τα δόντια στη θέση τους,αν συμβαίνει να έχετε προσβληθεί από οστεοπόρωση η πυκνότητα των οστών που στηρίζουν τα δόντια μειώνετε με αποτέλεσμα σε πολύ προχωρημένες καταστάσεις να χάνονται τα δόντια.

Ο οδοντίατρος μπορεί να σας προτείνει θεραπείες που θα διατηρήσουν τα δόντια σας υγιή και λειτουργικά. Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο θα εξασφαλίσουν τη σωστή φροντίδα του στόματος σας και πως δεν έχετε πρόβλημα από την οστεοπόρωση.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι διατροφικές σας συνήθειες. Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και D καθώς και περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ και αποφυγή του καπνίσματος θα συμβάλουν να αντιμετωπίζετε τη νόσο με χαμόγελο.